Betonmast bygger for Maxbo Nittedal

Maxbo får 4500 kvadratmeter moderne byggevarehus i Nittedal når Betonmast Bygg Romerike er ferdig med byggingen opp under jul.

Tiltakshaver Bjertnes Eiendom har inngått leieavtale med Maxbo som flytter sitt eksisterende anlegg noen kilometer sørover ved fullførelse av prosjektet.

– Vi er kjempefornøyd med denne kontrakten og at vi nå har fått igangsettingstillatelsen fra Nittedal kommune. Prosjektet har dratt ut i tid, blant annet på grunn av forhold knyttet til opparbeidelse av en rundkjøring på riksvei 4. Dette legger vi nå bak oss for nå kommer vi i gang, sier daglig leder Stein Erik Pedersen i Betonmast Bygg Romerike.

Prosjektet har en kostnadsramme på i overkant av 40 millioner kroner. Astrup & Hellen Arkitekter har tegnet bygget som publikum vil kjenne igjen på fasaden fordi Maxbos profilmal med stort innslag av stål og glass er benyttet. Allerede til sommeren vil folk kunne se konturene av byggevarehuset. Bygget har også en utleiedel på ca 1600 kvadratmeter som per i dag står ledig.

– Det er en betydelig utvikling også i Nittedal så disse arealene regner vi med vil bli populære, forteller Pedersen.

Prosjektet har utløst byggingen av en sårt tiltrengt rundkjøring på riksvei 4. Hovedledningene for vann og avløp for Nittedal skal også flyttes i forbindelse med rundkjøringen. Det vil bli laget en helt ny vei fra rundkjøringen og frem til Maxbo. Den tidligere avkjøringen fra Rv4 og ned til renseanlegget vil bli erstattet av denne nye veien. Det skal også bygges en flomvoll mot Nitelva.

– Flomvollen vil kunne bli en del av folks rekreasjonsområde da det er planlagt en tursti på denne, forteller prosjektleder Jan Madsen i Betonmast Bygg Romerike.

– Området vil bli løftet og folk får bedre tilgang til elva når dette er ferdig, fremholder Madsen som får kort byggetid frem mot januar 2012 og innflyttingen som er planlagt i løpet av 1. kvartal neste år.