Oskar blir i Norge

I forrige uke skrev Byggeindustrien om Oskar Rønnberg i Backe som sa opp sin stilling fordi nye rutiner fra Skatteetaten skapte krøll for svenske pendlere. Etter at finansminister Sigbjørn Johnsen gikk ut og ryddet opp i saken, har han trukket oppsigelsen sin.

- Finansministeren sier at jeg får mitt skattekort og D-nummer. Det var svaret jeg hadde håpet å få og derfor har jeg trukket oppsigelsen min, sier Oskar Rønnberg til Byggeindustrien.

Han innrømmer at situasjonen som oppstod var frustrerende.

– Jeg jobber i en bransje hvor man må være forberedt på at ting kan skje raskt når det gjelder arbeidssituasjon, men måten det ble behandlet på fra myndighetens side, gjør at man ble oppgitt. Hele livssituasjonen ville blitt snudd opp ned over natten. Jeg må si jeg er heldig som jobber i et firma som har støttet meg og en bransje som også har tatt denne saken alvorlig, sier han.

Beskjeden fra Finansdepartementet etter mye rabalder, er at reglene stilles i bero i påvente av at en gruppe innen 1. juni skal komme med nye forslag til registrering av utenlandske arbeidstakere. Svenske pendlere skal inntil videre ikke behøve å bli bostedsregistrert i Norge.

Rønnberg har tiltro til at myndighetene kommer fram til fornuftige løsninger for svenske pendlere.

– Det er slett ikke umulig at jeg i framtiden vil la meg registrere i Folkeregisteret, men det må være frivillig. En tvangsregistrering slik det ble lagt opp til, ville ikke vært mulig for meg med min familiesituasjon i dag, sier han.

Etter et par uker med frustrasjon, er det en lettelse for Oskar å legge all sin tankekraft i det daglige arbeidet som produksjonsleder for Backes boligprosjekt på Sørenga.

– Backe skal være her på Sørenga i minst to år, og jeg ønsker å være med på dette spennende prosjektet. Jeg blir i firmaet så lenge Backe har bruk for meg, sier han.