- Utleiebransjen er navet

- Kanskje ser du ikke det slik i hverdagen når kundene presser og maser, men fra mitt ståsted utgjør utleiebransjen et nav som sikrer effektivitet i prosjektgjennomføringen

Det sa Ketil Lyng, adm. dir. i Byggenæringens Landsforening (BNL), i sitt innlegg under Utleiekonferansen, som går av stabelen på Clarion Hotel Gardermoen torsdag og fredag.

Lyng pekte på at utleiebransjen utgjør et viktig ledd i verdikjeden til en næring som ikke får gjort noe uten tilgang på moderne maskiner og utstyr som sikrer effektivitet og ikke minst et sikkert og godt arbeidsmiljø.

- Dere utgjør spisskompetansen og er et ledd som tar betydelig kapitalrisiko ved investeringer i maskiner og utstyr, uttrykte Lyng.

I sitt innlegg under Norsk Utleieforenings årlige konferanse kom Lyng innpå flere sentrale områder BNL jobber aktivt med. Han touchet blant annet innom bransjens store rekrutteringsbehov, stortingsmelding om bygningspolitikk, energieffektivisering, byggekostnader, universell utforming og manglende satsing på samferdsel og infrastruktur. Lyng kom heller ikke utenom den betente asfaltsaken som har rammet næringen de siste ukene.

- Det er dessverre slik at uansett hva denne saken ender med, så rammes hele næringen. Jeg er helt trygg på at våre bransjeforeninger vil følge opp dette med bred pensel og sikre at vi for fremtiden slipper og oppleve dette. En slik sak bidrar også til å ødelegge våre gode relasjoner til offentlige byggherrer, og det svekker selvsagt vårt felles omdømme, sa Lyng.

Ketil Lyng benyttet anledningen til å oppfordre alle til å bruke Startbank i eget seriøsitetsarbeid.

- Vi passerte 3000 medlemmer i sommer. Dess flere som er med og dess flere som stiller krav om Startbankregistrering, jo vanskeligere blir det for useriøse aktører, påpekte Lyng.

Han minnet salen om at seriøsitetsarbeidet i BNL har nedfelt setningen; Det skal være vanskelig å være useriøs, og lett å være seriøs!