Utlysning av midler fra NBs Utviklingsfond

For andre gang utlyser Norsk Betongforening midler fra NBs utviklingsfond.

Gjennom opprettelse av NBs Utviklingsfond er det avsatt midler til direkte støtte til prosjekter som anses som spesielt viktige for betongbransjen og innenfor betongforeningens gjeldende strategi, visjoner og formål.

Dette er andre gang fondskomiteen lyser ut midler til prosjekter innen utvikling. Første utlysning av fondet ble foretatt i mai 2010. Denne andre utlysningen har samme formål som ved forrige runde, nemlig å invitere til å søke om midler til utvikling som øker betongens økonomiske, tekniske, miljømessige og estetiske kvaliteter.

Det fokuseres på utviklingsområder og prosjekter der det er tro på at resultatet direkte vil kunne prøves ut i markedet. Det er for 2011 satt av totalt NOK 500 000 til prosjektstøtte. Prosjekter kan søke om støtte som går over flere år.

Søkere skal skrive en kortfattet søknad på vedlagt søknadsskjema som sendes til siri.fause@tekna.no. Skjemaet kan eventuelt lastes ned fra www.betong.net

I søknaden skal det bl.a. redegjøres for prosjektets bakgrunn og motivasjon. Det må også angis en prosjektbeskrivelse og forventet resultat, et kostnadsoverslag samt finansiering. I tillegg må det angis hvorvidt annen finansiering er innvilget.

Søknadsfrist 15. mars 2011.

Søknadene behandles av fondskomiteen for NB’s Utviklingsfond. Beslutning om tilsagn kan forventes i løpet av april 2011. Fondskomiteen står fritt til å velge prosjekter som får tildelinger, og avslag vil ikke bli begrunnet.

Resultatene fra prosjekter som støttes skal være offentlig tilgjengelig.

Ansvarlig søker må være medlem i Norsk Betongforening. (Bedrift eller personlig medlem).

Norsk Betongforenings utviklingsfond ble opprettet ved årsmøtet i Norsk Betongforening (NB) 12. oktober 2009. Første utlysning av fondet ble foretatt i juni 2010 med søknadsfrist pr 1. juli 2010. Det ble vist stor interesse for fondet, og det kom inn 12 søknader på i underkant kr 1,9 mill

Ved denne første utlysning valgte fondskomiteen ut 5 prosjekter som ble tildelt midler på til sammen kr 500 000,-

Følgende prosjekte ble tildelt midler:

Fisk i Betong, utvikling av konsept for oppdrettsanlegg i betong, Byggeindustrien.

Utarbeidelse av håndbok for prosjektering og utførelse av permeabel belegninger i Betong, Norsk Belegningsstein

Sandwichdekker av plattendekker, polybetong og betong, Hallingdal Betong.

Videreutvikling av boligkonseptet T-box til passivhusstandard, Betongelementforeningen.

Shell Design - Implementering Modifisert Trykkfeltsteori, Dr. techn Olav Olsen

Mer info finner du her