Spaden i jorda for byggetrinn to

Sørenga Utvikling KS har inngått kontrakt med AS Ingeniør Gunnar M. Backe om utbygging av andre byggetrinn på Sørengutstikkeren i Bjørvika.

Byggetrinn to består av 93 leiligheter fra 46 kvm og opp til 125 kvm. Prisene på leilighetene begynner på 2,2 millioner kroner og beveger seg opp mot 10 millioner for de største.

– Vi er selvsagt veldig godt fornøyd med å selge70 leiligheter før spaden settes i jorden på andre byggetrinn, sier Espen Pay, daglig leder i Sørenga Utvikling.

Kajakkrom og fellesarealer
I tillegg til boligene bygges kajakkrom, sykkelparkering, underjordisk parkeringsanlegg

for biler, noe næringsarealer, boder til leilighetene samt tekniske rom. Arbeidet med infrastruktur som havnepromenade og adkomstveier er også påbegynt.

Innflytting neste høst
Inkludert første byggetrinn er 208 leilighetseiere nå i ferd med å ferdigstille sin boligdrøm på Sørenga. De første beboerne med fjordbyens beste beliggenhet, flytter inn allerede neste år. Byggestart for byggetrinn tre er satt til mars 2011. Dette forutsetter imidlertid tilstrekkelig forhåndssalg. Dette byggetrinnet ble lansert 20 oktober i år, og 40 av 127 leiligheter er solgt de første par ukene.

Holder fremdriften
– Vi holder meget bra fremdrift på salg og bygging, understreker Pay, som også trekker frem tryggheten som ligger i å samarbeide med anerkjente arkitekter og entreprenører i utviklingen av Sørengutstikkeren og det som for mange er selve drømmeboligen.