Selvaag velger tak-over-tak

Selvaag går for tak-over-tak-løsning under byggingen av 195 leiligheter i Sandvika.

På Kjørbo ved Sandvika skal Selvaag føre opp 195 leiligheter fordelt over syv boligblokker. For blant annet å sikre fremdrift i prosjektet i vintermånedene, har Selvaag inngått avtale med Ramirent om leie av en tak-over-tak-løsning.

– Vi har aldri benyttet oss av en tak-over-tak-løsning tidligere. Vi har foretatt en grundig vurdering i forkant og konkludert med at løsningen bærer med seg såpass mange fordeler at det forsvarer investeringen. Ikke minst av risikohensyn synes vi dette er en glimrende løsning. Vi unngår uforutsette forsinkelser som kan oppstå på grunn av vær og temperatur, og vi sikrer gode arbeidsforhold. I sum er dette avgjørende faktorer i prosjektet, ikke minst gir det oss økonomisk forutsigbarhet, sier Øyvind Skarholt, økonomi- og innkjøpsdirektør i Selvaagbygg AS.

– Løsningen Ramirent har kommet opp med innebærer at vi kun trenger to moduler til de syv blokkene vi skal føre opp. Modulene kan vi flytte rundt på boligblokkene etter hvert som de føres opp. Denne gjenbruken er både en kostnadsbesparende og fleksibel ordning, og vi ser her fruktene av et positivt samarbeid mellom entreprenør og leverandør på løsninger og ikke bare diskusjon om pris, sier Skarholt.

Eivind Bøe adm. dir. i Ramirent er fornøyd med avtalen med Selvaag. – Vi har satset store ressurser på å utvikle tak-over-tak-løsninger de siste årene og det er tydelig at det er et behov for produktet i markedet. Vi får gode tilbakemeldinger og vi vet at løsningen bidrar til god prosjektøkonomi og raskere byggetid. I fjor leverte vi rundt 30 slike løsninger og vi merker at pågangen stadig øker, sier Eivind Bøe.

Ramirent mener tak-over-tak gir følgende fordeler:

- Gjør deg uavhengig av værforhold

- Sikrer mot fuktskader

- Systemet er basert på kederduk og kan dekke spenn på opp til 36 meter

- Forkorter byggeperioden

- Reduserer etterskader (sopp- og råteskader)

- Øker trivsel og reduserer fravær på arbeidsplassen

- Kontinuerlig fremdrift

- Benyttes primært i forbindelse med nybygg og rehabilitering