Byggestart for Papirbredden 2

Byggearbeidene på Papirbredden 2 i Drammen har startet. Fredag 29. oktober fikk Papirbredden igangsettelsestillaltelsen. Dermed er arbeidene med Norges første bygg som er planlagt som et ”FutureBuilt-prosjekt” helt fra begynnelsen av, i gang.

- Med byggestart på Papirbredden 2 har Entra tatt et nytt og viktig steg på veien for å sikre posisjonen som miljøledende i eiendomsbransjen, sier Solveig Solbakken, styreleder i Papirbredden Eiendom og regiondirektør i Entra Eiendom.

Papirbredden - Drammen Kunnskapspark eies av Entra Eiendom (60 prosent) og Drammen Eiendom KF (40 prosent). Entra administrerer byggeprosjektet Papirbredden 2. Strøm Gundersen i Mjøndalen vant entreprenørkontrakten i konkurranse med fire andre.

Først i Norge
Papirbredden 2 er det første eiendomsprosjektet i Norge som helt fra start har vært prosjektert etter FutureBuilt kvalitetskriterier. Kriteriene er passivhus, energiklasse A, klimaeffektive byggematerialer, god tilrettelegging for sykkelparkering og moderat parkeringsdekning. FutureBuilt er et tiårig program som skal utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet. FutureBuilt-prosjekter, som består av både byområder og enkeltbygg, skal ha lavest mulig klimagassutslipp, og samtidig bidra til et godt bymiljø.

Papirbredden 2 består av to separate bygg, hvor det ene på ca 8.500 kvadratmeter ferdigstilles først. Mai 2012 skal det første bygget stå ferdig. Hele Papirbredden 2 er planlagt for i underkant av ca 25.000 kvadratmeter kontor, undervisningslokaler og parkering.

Om Papirbredden
I desember 2004 vedtok Drammen bystyre å kjøpe tomta hvor Papirbredden ligger på i dag, sammen med tomt med parkeringsplasser på andre siden av gaten. Drammen kommune vedtok samtidig å inngå en partnerskapsavtale med Entra Eiendom AS. De dannet selskapet som i dag heter Papirbredden Eiendom. Senere kjøpte selskapet også det gamle fyrhuset, samt Union Scene.

Om Futurebuilt
FutureBuilt er et partnerskap mellom Oslo kommune, Drammen kommune, Husbanken, Enova, Statens bygningstekniske etat, Miljøverndepartementet, Grønn Byggallianse og Norske arkitekters landsforbund. FutureBuilt har også et samarbeid med Statens Vegvesen, Buskerud fylkeskommune og Statsbygg. FutureBuilt er en del av Framtidens Byer.

På kort sikt skal det realiseres prosjekter med 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp fra transport, stasjonær energibruk og materialbruk sammenliknet med dagens praksis. Ambisjonsnivået heves i årene framover. FutureBuilt foregår i perioden 2009 – 2018.