Nye planer for Sandvika

Sammen med Bærum kommune og Høyskolen i Akershus tar Entra Eiendom sikte på å inngå en intensjonsavtale for å etablere et kunnskapssenter på torget.

Entra eier flere eiendommer i Sandvika sentrum. Øvre Torv 1, kjent som ”Trygdegården”, er på vel 10.000 kvadratmeter og Entras største enkelteiendom i Sandvika sentrum.

Entra, Bærum kommune og Høyskolen i Akershus samarbeider om å inngå en intensjonsavtale for å skape et kompetansemiljø på eiendommen på Øvre Torv.

Viktig byutvikling
- For Entra er Sandvika sentrum et omfattende byutviklingsprosjekt. Vi ønsker å bidra til at hele Sandvika sentrum får et løft, så beliggenheten og de unike kvalitetene virkelig kommer til sin rett. Øvre Torv er en av eiendommene våre her og er sentral for den kommende utviklingen. En intensjonsavtale med blant andre Bærum kommune og Høyskolen i Akershus, vil være et viktig steg for å gjøre Sandvika til et kompetansesenter. Entra ønsker å samle fremtredende kunnskapsmiljøer i miljøriktige bygg, sier Anders Solaas, markedsdirektør i Entra Eiendom.

Betydelig engasjement
Entra er også i gang med å rehabilitere Malmskriverveien 4, hvor Tingretten og Scanpower skal flytte inn.

Entra eier Malmskriverveien 18 hvor Skatt Øst holder til og kafeen Baracoa har etablert seg som en populær møteplass.

Foruten å være en stor eiendomsbesitter i Sandvika Sentrum, arbeider Entra aktivt for å utvikle gjennom samarbeid. Entras prosjekt og utviklingsdirektør Bjørn Holm er styreleder i gård- og grunneierforeningen Sandvika Byutvikling som arbeider med planene for Sandvika Sentrum.

- Det å vise hvordan en utbygging blir, skaper ofte begeistring. Det er vi avhengig av for å lykkes med enhver utvikling, sa Bjørn Holm da han ble valgt tidligere i år.

Holm tror på økt forutsigbarhet gjennom tettere samarbeid. Han ser muligheter mellom det som står i kommunedelplanen og den usikkerheten utbyggerne må leve med i dag.