Mange gode ord til Jan Halstensen

En rekke ledende mennesker fra byggenæring, fra næringlivet ellers, fra fotball-Norge og fra familien var mandag samlet for å markere Jan Halstensens 60 års-dag. Arrangementet ble holdt på UBC-anlegget på Ullevaal stadion.

I tillegg til å være mangeårig toppleder i byggenæringen, har han gjort en enorm jobb for fotball-Norge.

Anlegget på Ullevaal står ham svært nær. Helt siden 1996 har han ledet utviklingen av vår nasjonalarena for fotball hvor han i dag er styreleder i alle aktuelle selskaper. Etter at det ble kjent at Norge ikke fikk arrangere fotball-EM (sammen med Sverige) forsvant også mye av grunnlaget for å bygge et helt nytt nasjonalanlegg i Oslo. Nå er drømmen til Halstensen at fotball-anlegget på Ullevaal skal bli fullført. Den siste svingen skal fullføres før han pensjonerer seg.

Jan Halstensen er et eksempel på slike mennesker som har det meget travelt, men som likevel har tid til mye og som får mye til å skje. Det er ikke alle som kan kombinere familieliv med toppjobber både i næringsliv og i idrett som han gjør.

Gratulasjoner fra byggenæringen
Den tidligere toppsjefen i Glava, Sigurd Natvig, hilste på vegne av byggenæringen. Han tegnet bilde av en kunnskapsrik person med sterk integritet, men som også har tid til å være en omsorgsfull familiefar. Natvig tok også frem den innsatsen Jan Halstensen har gjort i byggenæringens organisasjoner. Han har vært formann i Byggevareindustriens forening. Nå er han styreleder i Byggenæringens Landsforening (BNL). Det samme er han i Bygg Reis Deg AS.

- Jan Halstensen har mange venner - jeg er glad for at jeg er en av dem, sa Natvig.

Gratulasjoner fra fotballen
Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal gratulerte på vegne av fotballen. Ravn Omdal var selv medskyldig for at Jan Halstensen ble trukket med i styre og stell i fotballforbundet i sin tid.

- Den jobben Jan Halstensen har gjort i å utforme det moderne fotball-Norge, står det respekt av, sa Ravn Omdal. Det gjelder både det å lage et opplegg hvor topp og bredde kunne utvikle seg, det gjelder utbyggingen av Ullevaal stadion og det gjelder ikke minst den jobben som er gjort med utbyggingen av kunstgressbaner. Begge kommer fra fotballklubben Grei i Groruddalen.

Gratulasjoner fra bedriften
Kristin Røed-Eriksen som er markedsdirektør i Weber, tegnet bilde av en flott, moderne sjef. Hun trakk spesielt frem det at Jan Halstensen har gjort det mulig også for kvinner å kunne kombinere familieliv og ledende stillinger. I de årene som har gått siden Jan Halstensen kom inn i Leca-systemet, har det skjedd store forandringer både på eiersiden og når det gjelder sammenslåinger. Det å skape lagånd – og det å bygge lag er noe Jan Halstensen klarer bedre enn de fleste, var hennes budskap. Fra han kom til Leca som opplæringsleder i 1980 har det skjedd mye. Det har vært Norsk Tegl, Optiroc, maxit og nå Weber (St. Gobain byggevare).

Først litt historikk – Jan begynte i Norsk Leca as i 1980 – som opplæring og utviklingskoordinator. Han ble adm dir i Norsk Tegl allerede i 1986 og var det til 1996. Han ble adm dir i Optiroc fra 1996, deretter landsjef og sjef for den fusjonerte selskapet fra 2000. Deretter har det vært en rekke eierskifte og med det navnendringer, men Jan har styrt skuta med stø kurs gjennom hele denne perioden – som sjef – og det er sjef du er – en god sjef for WEBER og Saint Gobain Byggevarer as!, sa Røed.-Eriksen.

- Jan Halstensen er en sjef som vil oss alle vel. Der har mange noe å lære, sa hun. Det å ha en sjef som også har mange andre oppgaver i idrett og i næringslivets organisasjoner, er med å heve respekten til en sjef. I fotball-sammenheng er Jan Halstensen en kjendis, og det har også vår bedrift nytt godt av, mente hun. Det at han nå også er blitt styreleder for BNL vil være en styrke for organisasjonen, sa hun.

Nå skal Ullevaal gjøres ferdig
Jan Halstensen takket for alle gode ord og for alle som hadde husket ham på dagen. Når det gjelder fotballen, trakk han spesielt frem det som ble gjort i forbindelse med anleggsprosjektet i Oslo som gikk fra 2002 til 2007. Da ble det bygget 53 kunstgressbaner rundt om i hovedstadsområdet. Dette var igjen opptakten til en sterk utbygging av kunstgressbaner og ballbinger landet over. Det gleder i dag titusener av barn og ungdom hver dag. Jan Halstensen har vært visepresident i Norges fotballforbund og han har hatt mange viktige verv også i denne organisasjonen. Han er en av dem som har fått forballforbundets gullmerke. Og nå skal altså Ullevaal stadion ferdigstilles - og det med kunstgressbane.

Personal- og adminstrasjonsdirektør i Weber, Kjersti Lill-Lund bandt hele arrangementet sammen.