Skanska og Byggforsk inngår avtale

SINTEF Byggforsk og Skanska inngår avtale om gjensidig hospitering.

- SINTEF Byggforsk ønsker å skape verdier for byggenæringen gjennom kunnskap, forskning og innovasjon. Vi utvikler løsninger og teknologi som tas i bruk i store deler av næringen, og sammen med Skanska ønsker vi nå å bidra konkret til hverandres kompetanseutvikling gjennom å la våre medarbeidere hospitere hos hverandre, skriver SINTEF Byggforsk i en pressemelding.

For SINTEF Byggforsk er hensikten med avtalen å øke forskernes innsikt i industrielle problemstillinger, og dermed øke evnen til å initiere forsknings- og utviklingsoppgaver som kan gi et potensial for innovasjon i vår næring.

For Skanska er målet å øke faglig kompetanse og spre kunnskap i egen organisasjon om hvordan forskning kan anvendes til å styrke kvaliteten på egne leveranser, samt bidra til økt gjennomføringsevne i egne utbyggingsprosjekter.

– Kunnskap er til for å deles, sier Hanne Rønneberg, konserndirektør i SINTEF Byggforsk. – Og med denne avtalen bidrar vi til å øke våre forskeres industrikompetanse, samtidig som vi får påfyll av erfaringsbasert kunnskap til for eksempel Byggforskserien, byggenæringens egen kvalitetsnorm.

– For våre medarbeidere som ønsker å videreutvikle sin spesialkompetanse er dette spesielt verdifullt, sier direktør Trond Valeur i Skanska, som ønsker forskerne hjertelig velkomne til en grønn entreprenør som ønsker å ta ansvar for en bærekraftig utvikling av det bygde miljø.