OBOS satser på sol

OBOS har gått inn som stor aksjonær i solenergibedriften Aventa AS, som produserer og markedsfører innovative solfangere til varmeproduksjon.

Selskapet får dermed finansielle muskler og et faglig nettverk som vil styrke markedsposisjonen i Norge og legge til rette for satsningen mot de sterkt voksende internasjonale solvarmemarkedene.

I tillegg til å være en solid og lansiktig investor, står OBOS for en rekke utbyggingsprosjekter der det kan være aktuelt å ta i bruk Aventas produkter.

- OBOS ønsker å bidra til utvikling av norsk teknologi som kan gjøre våre boliger enda mer miljøvennlige, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Aventa AS har som mål å bli en av Europas fremste aktører innen termisk solenergi. Dette markedet er i kraftig vekst, og det omsettes nå årlig for rundt 20 milliarder kroner.

- Vårt mål er å bidra til reduksjon i forbruket av fossile energikilder gjennom å tilby ny teknologi for utnyttelse av solenergi til oppvarming og eventuelt kjøling. Derfor har vi, i samarbeid med nasjonale og internasjonale forskningssentra og industrielle aktører, utviklet en ny generasjon solvarmeanlegg, som er brukervennlige, effektive og økonomisk konkurransedyktige. Flere anlegg er installert i Norge, og vi starter neste år bearbeiding av det internasjonale markedet, sier John Rekstad, styreformann i Aventa AS.

Aventa AS er et norsk selskap med høy ekspertise og mange års erfaring innen solenergi og vannbåren varme. Bedriften ble etablert i 2005, og har sammen med hovedsamarbeidspartner Chevron Phillips Chemicals tatt fram en ny generasjon solfangere i avanserte plastmaterialer. I tillegg er bedriften leverandør av reguleringssystemer for vannbårne varmeanlegg. Systemene sørger for regulering av innetemperaturen, måling av all energibruk og nettbasert presentasjon av energidata.

OBOS er en medlemsorganisasjon med 250 000 medlemmer. Forretningsidéen er å tilby medlemmene et best mulig tilbud av boliger og boligrelaterte tjenester og produkter. OBOS forvalter 135 000 boliger. OBOS har et omfattende tilbud til boligselskaper, kommuner og bedrifter innen utvikling, bygging, vedlikehold og rehabilitering. Organisasjonen har en betydelig spare- og finansvirksomhet og er en betydningsfull aktør innen næringseiendom.