Går sammen om nytt nordnorsk arkitektkontor

AURORA LANDSKAP og SIVILARKITEKT KIRSTI KNUDSEN fusjonerer til nytt kreativt kontor i Nord.

Det fusjonerte firmaet samler et kreativt kompetansemiljø av engasjerte arkitekter og landskapsarkitekter til Finnmarks største arkitektkontor.

Begge kontorer har mange års erfaring og kunnskap blant annet innen klima- og stedstilpasning for værharde strøk. Det fusjonerte selskapet samler og videreutvikler kompetansen, og vil få en sterk posisjon med fokus på Nordnorge.

- Fusjonen vil komme både oss selv, våre kunder og samarbeidspartnere til gode, forteller daglig leder Henning Bek og fortsetter:

- Med flere ansatte og større bredde i vårt arbeide vil vi kunne utnytte kompetansen optimalt.

Fusjonen vil gi kontoret flere ben å stå på samt større kapasitet. Samlingen i et større faglig miljø vil dessuten øke kreativiteten og sikre spendende prosjekter. Med fusjonen vil de lokale arkitekter og landskapsarkitekter stå sterkere i konkurransen om større oppdrag i landsdelen som ofte går til nasjonale eller internasjonale arkitektkontorer.

- Vi ønsker samtidig å gjøre markedet oppmerksomme på oss, vår kompetanse, og de visjoner vi har for virksomheten, uttaler Anita Veiseth, som spesielt fremhever kjennskapet til Nordnorske forhold som en viktig kompetanse for firmaet. Viten om klimatiske forhold og hvordan man prosjektere er avgjørende for å få til kvalitetsprosjekter, både for arkitekter og landskapsarkitekter.

Dette er et område det nye kontoret vil ha spesielt høy kompetanse på.

- Vi ser fusjonen som en positiv og spennende videreutvikling av fagmiljøet i Finnmark, og vi gleder oss til å skape gode og framtidsrettede prosjekter i nært samarbeide med våre kunder, avslutter Veiseth.

I forbindelse med fusjonen er det nye kontor få støtte fra Innovasjon Norges designprogram, og profesjonelle aktører vil i løpet av høsten bistå i arbeidet med å utvikle navn og logo samt å skjerpe kontorets profil.

- Vi går en spennende høst i møte hvor vi skal arbeide med vår identitet og visuelle uttrykk, forteller Linda Nielsen som i likhet med øvrige eiere ser frem til den kommende arbeidsprosessen. Frem til det nye navn er på plass fortsetter firmaet som Sivilarkitekt Kirsti Knudsen as. Til høsten flytter de to kontorer til nyoppussede lokaler i Knudsengården på Alta Sentrum. Dessuten blir det kontor i Næringshagen i Hammerfest.