Best på sykkel sammen

40 syklister fra «Team Weber Glava» gjennomførte lørdag «Den Lille Styrkeprøven» Lillehammer – Oslo og beviste at et godt lagsamarbeid gir det beste resultatet for alle.

«Team Weber Glava» er et sykkellag som ble dannet med en målsetning om å samle byggenæringen i et treningsfellesskap.

Lørdag 26. juni sto teamet som består av medlemmer fra 21 ulike firmaer i byggebransjen foran sin første store målsetning; nemlig «Den Lille Styrkeprøven» som går fra Lillehammer til Oslo, totalt 190 kilometer.

Godt planlagt opplegg

I løpet av våren og sommeren har flere på laget trent sammen på landeveien, men slett ikke alle team-medlemmene var kjent for hverandre før start. Teamet var delt opp i to lag; ett med målsetning om å sykle i mål på 5:30 og ett lag med målsetning om 6:00. Med strålende værforhold og et nøye planlagt og profesjonelt opplegg rundt service og «langing» underveis, spesialtilpasset for de to lagene, lå alt til rette for at målene skulle nås. På veien til Tigerstaden gikk det med to kasser bananer og hele 400 flasker sportsdrikk for å fylle opp syklistenes energilagre.

Med godt lagsamarbeid kommer man lengst både i yrkeslivet og når det gjelder sykkelritt. «Rullene» gikk rundt helt til lukten av Oslo-gryta begynte å nærme seg. Noen fikk det litt tungt på slutten og lagene ble delt litt opp, men likevel var det full ofring for hverandre blant lagets medlemmer til målstreken ble nådd.

De første gruppene på hvert av lagene kom inn kun små minutter etter målsetningene, som bør være innen rekkevidde neste år.

Positive tilbakemeldinger

«Team manager» Stein Borgen fra Weber forteller om kun positive tilbakemeldinger fra deltakerne etter at teamet hadde gjennomført sin første styrkeprøve. - De som har deltatt kommer ganske sikkert til å bli med videre. Dette er et opplegg det blir spennende å bygge videre på, sier han til bygg.no. Neste mål for teamet blir deltakelse i Kongerittet 14. august.

Han opplyser at det forsatt er åpent for alle som ønsker å bli medlem av teamet. - Dette er ingen elitesatsing. Vi ønsker å samle byggebransjen på tvers for å sykle, og håper at dette opplegget kan inspirere flere til å delta i sykkelaktiviteter. Derfor er det utrolig morsomt å se at medlemmer av teamet også har tatt initiativ og blitt ildsjeler for sykkeltrening også i sine firmaer, det bidrar til at det kommer flere folk inn i vårt system, sier han.

Kongerittet neste 

Teamet har som målsetning om å delta i rittene Lillehammer-Oslo på landevei og Kongerittet hvert år. - Det er også mulig vi stiller til start på flere turritt hvis det er interesse for det blant teamets medlemmer etter hvert, sier Borgen.

Du kan lese mer om teamet og betingelsene for innmelding på nettsiden www.weberglava.no.