Støtt opp om Næringslivsringen

Vi er veldig fornøyd med at både AF Gruppen og de to rådgivningsbedriftene Multiconsult og Rambøll nå blir med i Næringslivsringen. Alle fremsynte aktører i byggenæringen burde være med i dette viktige arbeidet som er et samarbeidstiltak mellom byggenæringen og NTNU, studieprogrammet for Bygg- og miljøteknikk. Vi har fulgt dette arbeidet helt fra starten – og vi er så freidig å si at samarbeidet gjennom Næringslivsringen på mange måter har reddet dette viktige studiet ved NTNU.

 

Bygglinjen var i ferd med å gå i stå, og man kom inn med de mest elendige karakterer. I dag er bygg-sgtudiet ett av de mest prestisjefylte og bare de beste studentene får plass. Det lover godt for fremtiden.

Vi merker oss også det engasjementet adm. dir Liv Kari Hansteen i RIF har for dette. Hun er svært fornøyd med at RIF- firmaene er med på å styrke rekrutteringen av byggstudenter og gjennom det bidrar til næringsrelatert kompetanseutvikling i byggstudiet.

Vi er også fornøyd med at AF Gruppen har inngått en treårig samarbeidsavtale med Fakultet for Ingeniørvitenskap og Teknologi ved NTNU om støtte til forskning og undervisning.

Vårt håp er at det kan utvikles et bedre opplegg slik at vi ikke bare har professor 2-stillinger hvor folk fra næringslivet har en mindre stilling ved NTNU, men at det også går motsatt. At lærekrefter fra NTNU også kan ha mindre stillinger i næringslivet. Dette vil opplagt skape dynamikk – og dette kan bidra til nyskapning. Vi tror at dette også vil gjøre NTNU bedre som institusjon.

Ellers er vi veldig opptatt av at man har evne til å heve øyenbrynene litt. Tverrfaglig samarbeid og utvikling av clustere er vår lille hjertesak. Håpet er at det skal bli det også for mange andre. Det å bygge og utvikle er å sette sammen ideer, løsninger og komponenter/materialer til konstruksjoner som skal tjene folk og land.