Norges beste isolatørlærling

Michelle Jennie Trellevik (22) gikk av med seieren i yrkes-NM som ble arrangert på BIS Industriers kompetansesenter på Forus.

- Veldig overraskende og kjempekjekt å ha med seg videre, sier Michelle Jennie Trellevik. Da to intensive konkurransedager nærmet seg slutten onsdag ettermiddag, var det fremdeles jevnt i teten. Vinneren selv trodde ikke på seier før hun fikk glasspokalen og en sjekk på 5.000 kroner i fanget. Også Olav Jordbrekk og Remy André Hansen Helgeland ble overrasket over pallplasseringer, og innrømmer at oppgavene var utfordrende:

- Jeg har aldri jobbet så intensivt i hele mitt liv, forteller Hansen Helgeland. De to lærlingene ville knapt bevilge seg selv matpause under øktene på kompetansesenteret. I to fulle arbeidsdager har deltakerne isolert og mantlet hver sin prøvebukk foran en jury på fire. Onsdag kveld kunne deltakerne slappe av og ta imot ros og applaus under middagen i Sola golfklubbs lokaler. Nå venter EM for Trellevik og Jordbrekk.

– Da får jeg i hvert fall målt hvor dyktig jeg er. Før den tid må jeg bli kompis med cellegummi, sier Jordbrekk. I månedene fram mot neste mesterskap skal alt repeteres og terpes. I EM møter Jordbrekk og Trellevik 19 andre deltakere og en jury fra 14 forskjellige land.

- Det blir nok ikke sommerferie, det blir rett i treningsleir for disse to, flirer jurymedlem Steinar Sola. Juryen er enige om at de to siste dagene har vært svært lærerike, både for deltakerne og dem selv. – For vår del er dette en fin generalprøve til EM. Mesterskapet har fungert veldig greit. Vi har fått svar på en del spørsmål vi hadde stilt oss i forkant, og er godt rustet til september. Også har det vært en positiv opplevelse å samarbeidet med de som til daglig er konkurrenter, legger han til.

De andre jurymedlemmene, Bård Breivik, Mats Sætren og Ketil Arnesen er enig. Men først og fremst vil de rose deltakerne: Jeg er veldig imponert over innsatsen. Dette er dagens ungdom fra sin beste side: De har stått på i to fulle dager. De kan være stolte av seg selv, hele gjengen. Skryten er vel fortjent. Den kommer fra hjertet, forsikrer Ketil Arnesen.