Endringsvillige bygg i skuddet

Energigjerrige bygg med lokaler som er lette å endre har blitt til et must i kontor-, skole- og industrisektoren. – Vi har registrert en økning i etterspørselen etter fleksible elektro-, tele- og dataanlegg, sier salgsdirektør Steinar Bakke i Schneider Electric.

- Moderne systemer for å opprette fleksible kontorer, er sikre og raske å installere, flytte og gjenvinne. Nå står de for mer enn 30 % av vår omsetning knyttet til installasjonsmateriell, uttaler Bakke.

Hyppige organisatoriske endringer har ført til at næringsbygg rehabiliteres – eller i det hele tatt at nye bygg reises med det som kalles ”fleksible installasjonsløsninger”, eller fleksible kontorer.

- Tendensen i kontor- og undervisningsbygg er å skape lokaler som enkelt kan gjøres om etter leietakerens ønske. Endringene skal skje på kort tid og mest mulig økonomisk. Kunden betaler gjerne mer for et system som installeres veldig raskt, fordi det medfører store besparelser på installasjonsregningen, bedyrer Bakke.

Øker bygningens bruksverdi

Når lokaler enklest mulig kan legges til rette for gode prosesser, nye arbeidsmetoder og mer effektiv drift av fellestjenester, blir bygningens bruksverdi høyere. Kontorers tilpasningsdyktighet forenkler organisatoriske og romlige endringer over tid. De som har størst fordel av dette er bygningens brukere. Som en følge av dette blir bygningen lettere å leie ut.

Nytt installasjonssystem med rask installasjonstid

På messen Eliaden, som arrangeres på Norges Varemesse 31. mai til 3. juni,  fokuserer derfor Schneider Electric på sitt nye installasjonssystem Optiline, som installeres dobbelt så raskt som tidligere og er på denne måten unik. Det fører strøm og data på elegant og komfortabelt vis til arbeidsplassen på en sikker måte - uten bruk av skjøteledninger, som er uestetiske og brannfarlige.

- Optiline, som ble lansert i vinter, er alt blitt installert i Storebrand-bygget hvor First Securities holder til (Fjordalleen 16) og på Oslo Kongressenter Folkets Hus (Youngs gate 11) i Oslo, forteller produktsjef Hans-Fredrik Rønning.

Estetikk og miljøvennlighet teller

Kravene til god design er høyere enn før, fortsetter Bakke. - Dessuten må delene i anlegget være lette å rengjøre og de må tilfredsstille strenge miljøkrav. De må kunne gjenvinnes, sier han.

- Vi synes at designen på Optiline er moderne og fin, kanalene ser smale og små ut, men det er god fremkommelighet. Det er en fordel både for elektromontørene og for byggherren og leietakeren, sier Jan Hugo Janson fra Tallberg Elektro, som er bas på prosjektet i kontorene til First Securities.

Schneider Electrics fleksible installasjonsløsninger består av moduler. At en del av installasjonen leveres forhåndsinstallert og testet, gjør oppsetting og flytting av kontorer mye raskere.