Lederskifte i COWI

Christian Nørgaard Madsen forlater jobben som sjef i COWI Norge.

Christian Nørgaard Madsen går 1. juni fra COWI til stillingen som konserndirektør i MSS ASA (MultiSurfaceSolutions), et entreprenørfirma som leverer produkter og tjenester knyttet til eksteriør, interiør og landskapsbehandling.

Direktør for Forretningsutvikling i COWI Norge, Terje Bygland Nikolaisen, tar over som konstituert administrerende direktør fra 18. mai 2010.

Det er ingen dramatikk rundt min avgang. Jeg har vært i rådgiverbransjen i 24 år, de snaut siste syv i COWI. Om få år fyller jeg 50, tiden er moden for ettertanke rundt siste etappe av min yrkeskarriere. Vissheten om hvor oppegående COWI Norge er, gjorde et vanskelig valg enklere, for å si det sånn. Dessuten tror jeg det er sunt å skifte ut toppledelsen i et så stort konsern som COWI med jevne mellomrom; la nye krefter ta over for de som kanskje er litt for preget av historikk. Det er ofte fornuftig med litt avstand for å forløse ny dynamikk.

Fra 2003, da Christian Nørgaard Madsen tok over som administrerende direktør i den gang nyetablerte COWI i Norge og fram til dd, har selskapet vært gjennom en stor snuoperasjon. Gjennomgripende strategiprosesser, blant annet med regionalisering av COWI konsern, det vil si fra toppstyrt til flat struktur, har skapt en helt ny dynamikk.

At Christian Nørgaard Madsen de tre siste årene har vært en del av COWIsExecutiveBoard, har gitt rom for innflytelse og ivaretakelse av det norske markedet på en meget god måte. At COWI Norge har tjent gode penger hele veien og fortsetter å utvikle seg med stø kurs og god styrefart, er den beste bekreftelsen på dette, skriver selskapet i en pressemelding.