Bravida leverer

Bravida Norge leverer et driftsresultat på 29,7 millioner av en omsetning på 526 millioner i første kvartal 2010. I 2009 var driftsresultatet på seks millioner kroner.

Selskapets oppkjøp av Siemens Installation er årsaken til veksten, i et marked som har falt betydelig.

– En resultatgrad på 5,6 prosent er godkjent i forhold til markedssituasjonen nå. Vår bransje preges av fallende priser, primært fordi en del selskaper sliter økonomisk og påtar seg tapsprosjekter for å sysselsette medarbeiderne. De vil få det enda verre nå. Vår analyse er at 2. kvartal blir dårligere enn første kvartal, før aktiviteten muligens tar seg opp igjen mot slutten av tredje kvartal, sier administrerende direktør Eirik Frantzen i Bravida Norge. Det norske selskapet hadde den høyeste resultatgraden av de skandinaviske landene.

Driftsinntektene i Norge økte med 116 prosent fra samme periode i fjor. Da var driftsinntektene for selskapet på 243 millioner kroner.

– Elektroinstallasjon er vårt største tjenesteområde, og vi er størst på dette de fleste stedene der vi i dag har avdelinger. Vi vurderer kontinuerlig mulighetene for å vokse på rør og ventilasjon, enten gjennom å bygge opp solide enheter der vi allerede er eller kjøpe opp en nasjonal aktør, sier Frantzen.

Bravida har levert større installasjoner til prosjekter som Bjørvika-tunnelen, Storebrand-bygget i Oslo, NAV-bygget i Kristiansand og Holmenkollen i første kvartal.

– Dette er prosjekter som enten er godt i gang eller på vei til å avsluttes. Et av de grepene vi gjorde tidlig i det nedadgående markedet var å konvertere gode prosjektmedarbeidere til dyktige service-medarbeidere. Derfor har vi en god drifts- og vedlikeholdsenhet som tilbyr alle tjenester innenfor elektro, rør og ventilasjon. Dette arbeidet har blitt mindre påvirket av konjunkturen, enn prosjekter, sier Frantzen.

Arbeidet med effektivisering pågått i hele Norden og har gitt positive tall alle land. Bravida-konsernet leverte et resultat på 125 millioner svenske kroner av en omsetning på 2.592 millioner svenske kroner. Konsernet forbedret driftsresultatet med 11 prosent og økte omsetningen med tre prosent, i forhold til samme periode i fjor.