Hvor var statsministeren?

Landets viktigste byggere – entreprenørene – har nylig feiret sin forenings 100-årsjubileum. Men hvor var statsministeren? Heldigvis kom samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa til festmøtet. Hun har et hjerte i byggenæringen. Det samme har en annen Senterparti-statsråd, nemlig Liv Signe Navarsete. Men hva med Arbeiderpartiets statsråder og statsministeren selv? Vi snakker tross alt om en forening i en av landets desidert viktigste næringer.

 

Byggenæringen er kanskje det viktigste redskapet politikerne har for å bygge ut og reparere det som er bygget i dette landet. Det har noen av statsrådene forstått, men dagens politiske ledere i Arbeiderpartiet synes å ha en helt annen agenda. Eller er det slik at man hele tiden må kompromisse med SV som er allergisk mot alt som heter privat virksomhet.

Det nærmer seg heldigvis et nytt stortingsvalg, og skjer det snart ikke noen radikale endringer i dagens regjering, vil det gå mot et maktskifte. Høyre har landsmøte denne helgen – og Erna Solberg har vind i ryggen. Erna har alltid vært opptatt av hva som skjer i byggenæringen – og hun er meget godt oppdatert. Hun vet at det vil lønne seg for staten å samarbeide med entreprenørene og de andre aktørene for å finne frem til de beste løsningene for den videre utbygging av landet – og det å sikre de bygg og anlegg som står der.

Vi er glade for at samferdselsdepartementet nå vil utrede nye finansieringsmodeller for å løse samferdselsoppgavene. Vi merker oss også at tolmodet til mange stortingsrepresentanter nå begynner å bli tynnslitt i forhold til Jernbaneverket. Tiden er overmoden til å gjøre noen grep. Uansett må private rådgiverselskaper og entreprenør-bedrifter snarest koples inn for å få fortgang i arbeidet med å løse de formidable problemene som ligger i jernbanenettet.

Vårt inntrykk av at vi har en jernbanedirektør som gjerne vil, men hun har mange motkrefter – dessverre er de fleste innenfor hennes eget system. Dette må det ryddes opp i en gang for alle.