Veidekke vil vokse i Sverige

– Selv om vi fortsatt kan bli større i Norge, er det Sverige som er det største vekstområdet vårt, sa Veidekke-direktør Terje R. Venold da han presenterte første kvartalstallene for pressen torsdag

Tallene viser også at marginene utvikler seg bedre i Sverige enn i Norge. Målt mot samme kvartal i fjor stiger driftsmarginen fra 1,6 til 2,4 prosent i første kvartal, mens den i Norge går ned fra 4,3 til 2,5 prosent.

Venold peker på at de tre største entreprenørene i Sverige (Skanska, NCC og Peab) er mye større enn de nest største. Det er dette gapet Veidekke ønsker å tette. Man vil ikke love at et oppkjøpsraid er nært forestående, men sier at i løpet av de fem neste årene kommer Veidekke til å gjøre oppkjøp på svensk side av grensen.

I likhet med Norge er det i hovedstaden at etterspørselen er størst, men Veidekke beskriver også situasjonen i Skåne-området som ok. Mens den norske entreprenøren har størst utfordringer i Göteborg-regionen.

Den økte satsingen i Sverige ble understreket på denne ukens generalforsamling hvor to nordmenn og en svenske gikk ut, mens to svensker og en nordmann kom inn.