Bedring i arbeidsmarkedet

På tross av en liten økning i arbeidsledigheten siste måned, så lyses det nå ut flere ledige stillinger i byggenæringen.

Ved utgangen av april var 78 300 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er en økning på 9 prosent fra samme måned i fjor. Antallet ledige utgjør nå 3,0 prosent av arbeidsstyrken.

Ledigheten økte med 600 personer i april, når det justeres for normale sesongvariasjoner. Summen av antallet ordinære tiltaksdeltakere og helt ledige har ligget relativt stabilt den siste måneden.

– Det siste året har det vært stor vekst i antall ledige med lange arbeidssøkerperioder. Dette skyldes at mange av de som ble ledige under finanskrisen har vanskeligheter med å finne seg ny jobb, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

I april ble det lyst ut 5 prosent færre stillinger enn på samme tid i fjor, men innen byggenæringen har det faktisk vært en økning. Innenfor ingeniør- og IKT-fag, lederyrker og i bygge- og anleggsyrker har det vært en økning. Barne- og ungdomsarbeid og kontorarbeid er de to yrkesgruppene hvor reduksjonen i stillingsutlysningene har vært sterkest det siste året.