Store kontrakter til Ruukki i Norge

Ruukki har underskrevet avtaler i to omfattende prosjekter i Norge. Ruukki er valgt ut som stålkonstruksjonsleverandør i byggeprosjektene for finanskonsernet DnB NORs hovedkontor og Stavangers nye konserthus.

Avtalenes samlede verdi er på omtrent 8 millioner euro.

DnB NORs nye hovedkontor som bygges i Oslo sentrum blir unikt på grunn av sin avrundede og flertrinnsvise konstruksjon. "I det 17-etasjes, arkitekturisk mangfoldige bygningen gjør tilpasning av stålramme- og annen konstruksjon til hverandre planlegningsarbeidet for stålkonstruksjonen spesielt krevende. Vi har sterk tillit til Ruukkis kompetanse til å lede utfordrende prosjekter som dette", sier kunden Oslo S Utvikling AS' talsmann, prosjektleder Øystein O. Ylvisåker. Ruukki fikk bestillingen fra Oslos S Utvikling AS sammen med Spenncon, leverandøren for betongelementene.

Hele bygningens rammekonstruksjon optimaliseres gjennom et tett samarbeid mellom Ruukki og Spenncon. I hovedkontor-prosjektet er Ruukki, i tillegg til planlegging av stålrammen, også ansvarlig for rammens produksjon, installasjon og brannsikring.

I tillegg benytter prosjektet seg av Ruukkis utviklede borede stordimensjonerte RD-peler, for første gang i Norge. Ved hjelp av denne metoden forminskes antall peler og monteringsarbeidet går raskere. Løsningen minsker også miljøbelastningen på anleggsplassen. Pelerøret fungerer som borerør under installeringen, og som en del av den bærende pelekonstruksjonen i det ferdige bygget.

I DnB NORs rammeprosjekt er det norske eiendomsutviklingsselskapet, Oslo S Utvikling AS, Ruukkis kunde og i peleleveransen Kynningsrud Fundamentering AS og Bergboring Hallingdal AS.

Stålrammekonstruksjonene blir produsert i Ruukkis produksjonsenheter i Peräseinäjoki og Ylivieska i Finland og Balabanovo i Russland. Leveringene starter i mai 2010, og det nye hovedkontoret skal være ferdig i 2012.

Stavangers nye konserthus

I Stavangers konserthusprosjekt er Ruukki ansvarlig for stålrammens produksjon, industriplanlegging og montering samt rammens brannsikring. I konserthusprosjektet er Stavanger kommunes og Rogaland fylkes felles selskap Nytt konserthus i Stavanger Ruukkis kunde. Rammekonstruksjonene blir produsert i Ruukkis anlegg i Peräseinäjoki, og leveringene starter i april 2010.

Ruukki leverer metallbaserte komponenter, systemer og integrerte systemer til konstruksjons- og maskinteknisk industri. Ruukki har et bredt utvalg i metallprodukter og tjenester. Selskapet er etablert i 27 land og har 11 700 ansatte. Netto salg i 2009 var på 2,0 milliarder EURO. Selskapets aksjer er notert på NASDAQ OMX Helsinki (Rautaruukki Oyj: RTRKS). Selskapet benytter markedsføringsnavnet Ruukki.