Prosjekterer utvidelse av landstøttesenter

Rådgiverselskapet Sweco er tildelt oppdraget med å prosjektere utvidelse av kontorbygget for Statoils operasjons- og administrasjonssenter i Stjørdal i Trøndelag.

Fra landstøttesenteret i Stjørdal ledes en betydelig del av Statoils aktivitet på norsk sokkel. Feltene Heidrun, Åsgard og Kristin har sine driftsorganisasjoner her, i tillegg til at feltene Njord, Norne og Snøhvit støttes med ressurser og kompetanse fra senteret.

Det nye anlegget vil være tilpasset Statoils nye arbeidsprosesser og samarbeidsløsninger, med blant annet operasjonsstøtterom og samhandlingsrom der eksperter fra Statoil kan være i kontinuerlig kontakt med installasjonene i havet. Fra Stjørdalkontoret vil man også kunne være aktivt med å styre selskapets boreoperasjoner i Norskehavet.

- Vi gleder oss til å ta fatt på et oppdrag som involverer alle våre flerfaglige rådgivertjenester, konstaterer Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge AS.

Et høyteknologisk bygg av en slik karakter stiller ekstra store krav til sikkerhet, energiforbruk og ikke minst elektronisk prosjektering.

Avansert

Med så mange mennesker samlet på ett sted omgitt av tungt teknologisk utstyr, har man en ekstra utfordring både når det gjelder brannsikkerhet, kjøling, elektroteknikk og inneklima.

- Prosjekteringen er kompleks, men ved å modellere bygget i en BIM modell (bygningsinformasjonsmodellering) vil prosjekteringen skje på tredimensjonalt nivå. På denne måten kan vi løse eventuelle bygningsmessige og tekniske utfordringer på tvers av alle fagfelt før de dukker opp i virkeligheten, forteller prosjektleder Robert Otterlei i Sweco Norge AS.

Samler seg på Stjørdal

Statoil har i dag i overkant av 700 ansatte i Stjørdal, hvorav ca 120 i dag er plassert i midlertidige kontormoduler grunnet mangel på kontorkapasitet i hovedbygget. Et samlokalisert Statoil i et funksjonelt bygg på et av selskapets hovedsentra i Norge skal gi sikrere og mer effektiv feltdrift, samt bedre kunnskapsforvaltning i organisasjonen.

- I Stjørdal planlegges det en utvidelse av dagens kontorbygg på Tangen som skal gi plass til totalt 900 Statoil ansatte. Samlet areal for nybygget utgjør over 12.000m². , forteller Ole-Petter Thunes, divisjonsleder Divisjon Vest i Sweco Norge.

Anlegget skal stå ferdig til innflytting våren 2012.