Toget igjen på skinner i Asker

Toget kan igjen passere Asker etter at en brann i Asker-tunnelen førte til full stans på stasjonen onsdag morgen.

Asker stasjon ble først stengt tirsdag kveld etter en brann i Asker-tunnelen, og flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen.

I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen åpnes, da strømmen var tilbake. En drøy time senere oppsto det imidlertid problemer med signalanlegget som gjorde at stasjonen måtte stenge på nytt.

– Feilen på signalanlegget er funnet og rettet, og tre spor på Asker stasjon er igjen åpnet. Det betyr at vi kan kjøre de aller fleste tog gjennom stasjonen, slik at situasjonen etter hvert vil normalisere seg, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag formiddag.

Skadene etter brannen, som ble oppdaget en halvtime før midnatt, er så store at det kan ta flere dager å reparere tunnelen. Den gamle delen av Asker stasjon vil holde stengt til tunnelen er satt i stand.

– Det betyr at lokaltogene mellom Asker og Lillestrøm stasjon vil snu på Hvalstad stasjon, og det blir satt opp busser på strekningen. Det vil også bli buss mellom Sandvika og Heggedal på toget mellom Moss og Spikkestad. Men øvrige tog vil gå som normalt, sier Bakken.

Alle lokaltog var innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker i morgentimene onsdag, og mange ble rammet av store forsinkelser. Det ble brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde