VA-utbygging i fjellheimen

Avløpsrenseanleggene ved Solfonn (Seljestad AR) og ved Hårajuvet (Håra AR) begynner å ta form og utvendige reaktorer er kommet på plass i Odda.

Renseanleggene vil være klare til igangsetting og prøvedrift i begynnelsen av desember.

Ledningsanlegg Solfonn
I midten av november kan man kople til ledningene ved Seljestad og da har man et sammenhengende ledningsanlegg mellom Korlevoll til Solfonn ARA.

I uke 43 settes Solfonn APS og Langedalen APS i drift med rent vann. Solfonn APS er på hovednettet mellom Seljestad og Solfonn ARA, mens Langedalen APS fører avløpet fra de innerste hyttene i Langedalen mot Solfonn. Når renseanlegget kan ta imot avløp vil man gjøre omkopling ved Solfonn slik at avløpet fra Langedalen blir ført mot Solfonn ARA. Man rekner med å bli ferdig med ledningsanlegget oppstrøms renseanlegg til slutten av november/starten av desember.

Det er sådd langs deler at traseen, men hoveddelenav sluttfinsish vil i hovedsak skje til våren når det blir vekstforhold. Dersom været tillater det vil man gjennomføre asfaltarbeider før vinteren (gangvei ved Løyning og ved Seljestad).

Det legges ledningsanlegg mot Smørtjønnsmoen for å kunne sanere dette området. I løpet av uke 44/45 vil man ha sammenhengende ledning til plassering av fremtidig avløpspumpestasjon ved Smørtjønnsmoen.

Når dette er ferdig fortsetter man med ledningsanlegg mot Skihytta, samt etablerer en trase (trykksystem) som hytter ved Smørtjønnsmoen kan tilknyttes.

Avhengig av værforhold satser man på at ledningsanlegget i store trekk blir etablert før jul, og at man etablerer avløpspumpestasjonen i løpet av våren.

Ledningsanlegg Seljestad
Oppstrøms renseanlegget er ledningsanlegget fra Håradalen ferdig. Ledninger fra og med Håra 52 og til renseanlegget er da oppdimmensjonert/utskifta. Utslippsledning er lagt til vatnet, men det gjenstår noe undervannsarbeid.

Det gjenstår også noe ledningsanlegg ved Håra for å knytte til de områdene som ikke har selvfall til renseanlegget kring eksisterende slamavskiller. Dette er planlagt utført våren 2010.