OBOS fusjonerer

Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag fusjonerer med OBOS. Det fusjonerte boligbyggelaget vil få 242 000 medlemmer og vil ha 135 000 boliger under forvaltning.

Styrene i de to boligbyggelagene besluttet fredag 27. november å gå inn for en fusjon mellom Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag og OBOS. Fusjonen innebærer at medlemmene i TNBBL blir medlemmer i OBOS. Medlemmene i begge boligbyggelagene beholder sin opptjente ansiennitet.

Avdelingskontor i Tønsberg

Hovedkontoret til det sammenslåtte boligbyggelaget skal være i Oslo, men virksomheten i Tønsberg videreføres gjennom et avdelingskontor i Tønsberg. TNBBLs eiendomsmeglervirksomhet, som i dag skjer gjennom Garanti Eiendomsmegling, vil bli overført til OBOS´ eiendomsmeglerforetak, og videreført gjennom et lokalt kontor.

Større krav

– Kravene til å kunne ta økonomisk risiko ved nybygging er blitt stadig større. Fusjonen vil styrke muligheten til å oppfylle hovedformålet om å tilby våre medlemmer boliger og til å forvalte boliger for medlemmene. OBOS’ sterke finansielle ryggrad vil sørge for å gi våre medlemmer bedre og mer konkurransedyktige tjenester. Avdelingskontoret i Tønsberg skal fortsette å yte god service til våre forvaltningskunder og enkeltmedlemmer i Tønsberg, Nøtterøy og Vestfold forøvrig, sier styreleder Truls A. Skjerve i Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag.

Bedre produkter og tjenester

– Vi tror fusjonen vil gi Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelags medlemmer enda bedre produkter og tjenester. Medlemmene vil få tilgang til hele spekteret av produkter som OBOS tilbyr sine medlemmer, blant annet nye boliger, låne- og sparetilbud, meglertjenester, boligforvaltning og forsikring, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS. OBOS har som strategi å etablere seg i de største byene i Norge og å vokse i det sentrale østlandsområdet.

– Gjennom fusjonen med Tønsberg-Nøtterøy boligbyggelag vil vi styrke dette arbeidet, sier Mæland.

Generalforsamlinger

Begge boligbyggelagene vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling i løpet av januar. Generalforsamlingene må vedta fusjonen med totredjedels flertall. OBOS overtar forvaltningen av Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag fra den dato fusjonen er vedtatt av generalforsamlingen i begge lag.