Trenger 100 ingeniører

I et marked som under finanskrisen er preget av lavkonjunktur, har mange selskaper valgt å være lite offensive. Ingeniørselskapet Sweco går motsatt vei og leter nå etter hundre nye medarbeidere med erfaring.

I løpet av januar 2010 skal Sweco ansette 100 ingeniører, sivilingeniører og miljørådgivere på sine 25 kontorer spredt over hele Norge.

– Vi er et selskap med klare ambisjoner om å bli den ledende tilbyderen av bærekraftige løsninger i Norge. Derfor velger vi å satse på medarbeidere med solid ingeniør og miljøfaglig kompetanse. På tross av finanskrisen har etterspørselen steget innen alle våre markedsområder. Det har bekreftet vår tro på viktigheten av å styrke og utvikle samtlige av våre divisjoner, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

Stor geografisk spredning

De 840 ansatte i Sweco utgjør et av de mest kompetente og etterspurte fagmiljøene på rådgivende ingeniørtjenester i Norge. At selskapet utlyser hundre nye seniorstillinger i alle divisjoner gir ifølge Hverven gode forutsetninger for å sikre seg de beste hodene.

- Løsninger som støtter en bærekraftig samfunnsutvikling er kjernen i vår verdiskapning. Det betyr at vi alltid skal finne de mest langsiktige, miljøvennlige og lønnsomme løsningene for våre kunder. Når vi nå ønsker oss flere dyktige og erfarne medarbeidere med ingeniør eller miljøfaglig bakgrunn, er det en stor fordel at vi har kontorer som jobber på tvers av regioner og avdelinger over hele Norge. Det utvider forutsetningene for å finne kompetansen vi leter etter, sier Hverven.

Ledende gjennom flerfaglighet

Sweco har et tydelig fokus på flerfaglighet, og har over lengre tid lagt til rette for et arbeidsmiljø der de ansattes tanker og ideer stimuleres gjennom flerfaglig bredde.

–Selv om 2009 har bydd på utfordringer for de fleste, er behovet for kunnskap noe som aldri slutter å vokse. Vi ser også at konjunkturen i tredje kvartal har vist en forbedring, hvilket har bidratt til større aktivitet og økt optimisme i markedet, sier Hverven.