Manglende prosjektledelse

Helsedirektoratet burde ha alliert seg med noen flinke prosjektledere og byggeledere i byggenæringen i forbindelse med distribusjonen av influensasprøytene. Da hadde det norske folk for lengst fått sine stikk – og man ville selvsagt ha begynt der problemene har vært størst. Det rotet vi nå opplever er helt uvirkelig – og man må spørre seg hvem som har laget katastrofeplanene.

Men dette viser fremfor alt hvor svake kommuner vi har her i landet. For vår del tror vi at man hadde tjent mye på å bruke bedriftshelsetjenesten i langt sterkere grad.

Nå ser vi for oss en ukevis kamp fremover. Bedriftene tømmes for folk – de må jo stå i endeløse, uorganiserte køer. Og det kan hende de må gjøre i flere dager. Dette vil bli en inneffektiv og dyr tid for mange bedrifter og privatpersoner.

Den informasjonen som er kommet ut har vært sprikende og til dels mangelfull. Det at fagfolk har begynt å krangle – og det at mange fastleger ser sitt snitt til å berike seg er også uheldig. Gjør man dette effektivt kan man vaksinere svært mange i løpet av en time. Skal fastlegene ha mer enn 50 kroner pr pasient kan enkelte leger tjene enormt på denne pandemien. Hva med samfunnsansvaret?

Ellers er det selvsagt beklagelig at man midt oppe i denne situasjonen må bytte helsestatsråd. Skjønt når vi ser hvor rådvill den tidligere ministeren er etter at han trakk seg fra politikken, er det kanskje like greit. Vi skal ikke blande oss inn i hylekoret, men du verden hvor dårlige rådgivere Bjarne Håkon Hanssen har hatt.

Det å gå fra politikk til næringsliv og omvendt burde det ha vært langt mer av, men det må da skje i ryddige former. Her har opplagt noen snakket sammen lenge før valget (og det er selvsagt lov), men hvorfor ikke si det da.