Mener Lae umyndiggjør Frp etter Kollen-skandalen

Byrådslederen umyndiggjør Frp og viser at han mener byrådspartneren er styringsudyktig, når han flytter ansvaret for Holmenkollen, mener Akhtar Chaudhry (SV).

- Det er et stort paradoks for meg at Erling Lae som byrådsleder åpenbart mener Fremskrittspartiet er styringsudyktig i Oslo, mens han som nestleder i Høyre gjerne vil danne nasjonalregjering med Frp etter valget, sier Akhtar Chaudhry til NTB.

Stortingsrepresentanten fra Oslo SV mener Fremskrittspartiet i Oslo står ribbet tilbake etter at byrådsleder Lae (H) gir ansvaret for det prestisjetunge Holmenkollen-prosjektet til finansbyråden fra hans eget parti. Ikke bare ble Frp fratatt ansvaret for prosjektet fredag, men partiet står nå med én byråd mindre etter at det ble kjent at avgåtte Anette Wiig Bryn ikke blir erstattet.

Omorganiseringen kan ikke skyldes annet enn mistillit til Frp, mener Chaudhry.

- Ikke tillit lenger
- Fremskrittspartiet er umyndiggjort i Oslo. Denne manøveren kan ikke forstås annerledes enn at byrådslederen ikke har tillit til Frp lenger, og at han ikke tør kjøre på som før, sier han.

Ifølge Lae var Frp og nyslått byråd for samferdsel, miljø, idrett og næring - Jøran Kallmyr (Frp) - innforstått med og enig i at ansvaret for Holmenkollen måtte flyttes. Begrunnelsen er at det er finansavdelingen som sitter på den nødvendige kompetansen til å sluttføre prosjektet i tide.

Men med manøveren fredag kveld satte Erling Lae sitt stempel på Frp som et styringsudyktig parti, mener Chaudhry.

- Lae må jo ha ment at Frp-byråden har vært kompetent, i og med at partiet fikk ansvaret i utgangspunktet. Hvis det nå er slik at det er finansbyråden som har den nødvendige kompetansen hos seg, ville det vært enkelt å stille den til rådighet for idrettsbyråden uten å flytte hele ansvaret, poengterer han.

Avviser kritikken
Erling Lae fnyser av kritikken fra Chaudhry.
- Det Chaudhry hevder har ingenting med saken å gjøre. Han farer med ondsinnet skvalder. Og det vet han meget godt, sier Lae til NTB.

- Jeg kan jo minne om at Anette Wiig Bryn også hadde ansvaret for Bislett-utbyggingen, som ble sluttført i tide og på krona. Holmenkollen er et stort prosjekt som er under stort tidspress. Det blir for mye for Kallmyr å håndtere når avdelingen for næring og idrett blir slått sammen med samferdsel og miljø, sier Lae.

Han framhever at det er satt i verk flere tiltak for å sørge for at Kollen-anlegget står ferdig til Prøve-VM til vinteren. Blant annet har byrådet folk i Polen for å overvåke de viktige stålleveransene som må til for at tilløpet til Holmenkollbakken kan ferdigstilles i tide.

- Vi har allerede redusert etterslepet fra åtte til to uker, sier Lae.