Aasland ønsket velkommen

Forsknings- og høyere utdanningsminister, Tora Aasland, hilste de 7.400 nye studentene ved NTNU velkommen under den tradisjonsrike immatrikuleringen tirsdag.

Under seremonien på plenen utenfor NTNUs gamle hovedbygg, hadde tusenvis av nye studentene møtt fram. 

Statsråden presiserte at dagens utfordringer bare kan løses med forskning, kompetanse og ny kunnskap. - Det er dere - de kloke hodene som må bidra til å gjøre verden til et bedre og mer interessant sted, sa hun.

Også rektor Torbjørn Digernes understreket i sin tale at han har stor tro på de nye studentene.

- Ikke bare vet jeg at det er de beste som søker til NTNU. Aldri har heller så mange søkt om å få komme hit. Når jeg ser utover denne forsamlingen, vet jeg med sikkerhet at dere vil bidra til å skape løsninger som forandrer hverdagen, at nettopp dere har mulighet til å gjøre en forskjell. Når jeg ser på dere, får jeg lyst til å snu litt på et sitat av en noe mer kjent person enn NTNUs rektor: Yes, you can!

Immatrikuleringsseremonien inneholdt mye kultur. Jazzmusikk representert ved NTNU-ambassadørene Ola Kvernberg Trio, dans med studenter fra Norges største idrettslag, NTNUI og Studenter i tights var noen av innslagene i tillegg til at flere av studentorganisasjonene presenterte seg.

Etter hovedseremonien hadde de ulike fakultetene egne immatrikuleringsarrangement for sine studenter.