Arbeidstilsynet krever svar fra Nav

Det kan være helseskadelig å jobbe i Nav. De ansatte føler at de ikke har tilstrekkelig medvirkning.

Det går fram av Arbeidstilsynets rapport om forholdene for de ansatte i Nav, melder Aftenposten.no. Rapporten legges fram mandag ettermiddag. Arbeidstilsynet har funnet brudd på arbeidsmiljøloven.

Av rapporten går det fram at det er store og helseskadelige arbeidsbelastninger i Nav, at de ansatte føler utilstrekkelig medvirkning, samt at Nav har manglende kartlegging av arbeidsmiljøkonsekvenser ved bruk av vikarer.

Arbeidstilsynet pålegger etaten å kartlegge omfanget av de uheldige arbeidsbelastningene. På bakgrunn av dette må de utarbeide handlingsplaner og iverksette ulike tiltak, som igjen skal evalueres sommeren 2010.

- NAVs ansatte har over flere år jobbet hardt og med høyt tempo for å realisere reformen. Det har helt tydelig gått for hardt ut over arbeidsmiljøet noen steder, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en kommentar til de ansatte, skriver Aftenposten.no.

Arbeidstilsynet skal ha satt 6. juli som frist for å gi tilbakemelding på rapporten.

- Dette er en kjempeutfordring for Nav. Vi kjenner oss igjen i det som kommer fram i rapporten. Det er en veldig alvorlig arbeidssituasjon i Nav, og det må tas grep, sier rådgiver i Norsk Tjenestemannslags klubb i Nav Stein Bjarne Larsen til Aftenposten.no.