44-åring alvorlig skadd i arbeidsulykke i Oslo

En 44 år gammel mann er alvorlig skadd etter å ha falt åtte-ti meter ned fra taket på Ekeberg Ridesenter i Oslo onsdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 13.29. Mannen var i ferd med å skifte takplater på ridehuset sammen med en kollega, da han falt ned i selve ridehallen.

- Han falt åtte til ti meter ned. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Fra sykehuset får NTB opplyst at mannen har pådratt seg bruddskader og skader i brystet. Skadene betegnes som alvorlige, og mannen er under intensivbehandling. Tilstanden han er stabil onsdag ettermiddag.

Mannen er ansatt i et byggfirma som er leid inn for å skifte taket over ridehuset. Arbeidstilsynet er koblet inn i saken, og politiet vil etterforske hendelsen.

- Fallet tyder på at han ikke var ordentlig sikret, sier Hjulstad.

Rideskolen og Husdyrgården på Ekeberg har i mange år vært preget av forfall og dårlig vedlikehold grunnet dårlig økonomi, ifølge Dagbladet.no.

Oslo kommune bevilget i år 15 millioner kroner for å unngå at senteret ble nedlagt. Pengene skal primært gå til oppussing og oppgradering av gården og ridehallen.