Forbilledlig

Vi har sagt det før, og gjentar det gjerne. Den nye vegdirektøren står som en bauta. Han har på kort tid fått til en dialog mellom vegvesenet og de private aktørene som har gjort at vi i dag vil kunne lage langt mer vei for mindre penger enn hva vi gjorde før. Nå blir det bevilget langt mer penger til vei - og da vil vi endelig kunne oppfylle mange av målsettingene vi har i denne sektoren.

Nylig ble det avholdt et nytt kontaktmøte mellom veimyndighetene og aktørene som jobber opp mot vegvesenet. Oppmøtet var stort og møtet ble karakteriserte som meget vellykket.

Dette må alle andre ledere av institusjoner i offentlig sektor ta lærdom av. Man kommer aller lengst og man oppnår mest ved å legge seg på en forsonende samarbeidslinje.

Fortsatt er det alt for mange som skal vise for all verden hvor makta ligger. Det trenger nødvendigvis ikke å være øverste sjef som er problemet, men øverste sjef har ansvaret. Og er det problemer og manglende evne og vilje nede i organisasjonene til å bidra til samarbeidsløsninger - ja, da må man rydde opp. Det har vegdirektøren gjort med stort hell.

Og enda en gang gjentar vi. Nå må Jernbaneverket følge opp. Gjør de det - blir det også mer jernbane for mindre penger. Og penger er ikke problemet i Jernbaneverket, men evnen og viljen til å bruke dem synes å være det.