Populære verkstedkurs for lærere

BNL og Teknologiinspiratørene arrangerer praktiske verkstedkurs for lærere over hele landet. Siden oppstarten våren 2008 har over 300 lærere vært gjennom opplegget. 20.-21.april var turen kommmet til Tromsø.

Disse er med i TekIn:

NHO
BNL
Norsk Industri
Norsk Teknologi
Naturfagsenteret
Matematikksenteret
Kunst- og kultursenteret
NITO
Tekna
NTNU
Statens Vegvesen

Verkstedkursene har hittil vært arrangert i Stavern, Trondheim og Bergen i tillegg til Tromsø, skriver BNL på sine nettsider.

I Tromsø var 50 ivrige lærere samlet for å tegne, beregne og bygge ulike produkter i 2 dager. Målet var å få de til å gjennomføre en prosess de etterpå kan gjenta sammen med egne elever.

Deltakerne bygget broer, modellhus, mekaniske leker eller små biler, og de kunne lære seg å lage kosmetikk eller tegne i Google SketchUp. Lærerne ble kjent med undervisningskonsepter som knytter kompetansemål i læreplanene til praktiske oppgaver, viser realfagenes praktiske anvendelse - og er nyttige redskaper i faget utdanningsvalg.

Teknologiinspektørene TekIn) er et samarbeid mellom 11 aktører som over mange år hver for seg har jobbet for å fremme interessen for teknologi og realfag i skolen. Det felles kurskonseptet som nå er utviklet, turnerer landet rundt. Gjennom å tilby lærerne opplæring i prakitske undervisningskonsepter, ønsker TekIn-aktørene å bidra til å bedre kvaliteten på opplæringen i teknologi og realfag i skolen, samt øke rekrutteringen til teknologi- og realfag på alle nivåer.

Siden oppstarten våren 2008, har over 300 lærere deltatt på verkstedkursene. Tilbakemeldingene fra lærerne er svært gode. En overveldende andel kursdeltakere mener oppleggene passer for egen skole, og at de etter verkstedkursene føler seg i stand til å gjennomføre undervisningsoppleggene med egne elever.

Filmen fra kursdagene i Stavern kan du se her!