R6 er i gang

Statsbygg har begynt med rivingen av Teatergata 9 i Oslo. Her kommer det et nytt bygg som inngår i R6, nyeste tilskudd til Regjeringskvartalet.

Riveentreprenør Betonmast Anlegg AS er i gang med innvendig rydding og demontering. Etter påsken starter arbeidet med innvendig sanering  og demontering av vegger, himlinger, gulvbelegg og tekniske anlegg. Først medio mai blir fasaden demontert. Kontraktssum for riving er 2,6 mill. kr.

Det gjenstår for Statsbygg å kontrahere seks entrepriser, blant dem bygging, elektroinstallasjoner og VVS-installasjoner. Kontraktene planlegges inngått før sommeren.

Fem entreprenører, Skanska, Veidekke, Hent, Reinertsen og NCC Construction har gitt sine priser på byggentreprisen. Entreprisen omfatter rehabilitering og nybygg av totalt 22 000 kvadratmeter i Keysers gate 6 og 8 og Teatergata 9.

Planlagt byggestart er etter sommeren, forutsatt at Oslo bystyre har fått anledning til å behandle det anbefalte reguleringsplanforslaget for området.

Statsbygg har fått i oppgave å benytte tre sentrale Oslo-eiendommer til et nytt regjeringsbygg nummer 6. Byggene vil bli rehabilitert, til dels revet og bygget nytt for å tilfredsstille behovene. Det nye regjeringsbygget, R6, skal tas i bruk av Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Departementenes servicesenter. Med R6 vil også Miljøverndepartementet få en mulighet til å komme i hus i andre deler av regjeringskvartalet.

Arkitekten for prosjektet er BA arkitekter AS.