Opplevde Sesilåmi

Som samboer med en sirdøl var det på tide å endelig få oppleve Sesilåmi.

Jeg (Merethe) fant fort ut at det var en tabbe å ikke ha gått dette flotte turrennet tidligere! Fra start til mål var det bare å nyte fjellterrenget for den som tok seg tid til å se seg rundt. At det ble seier i kvinneklassen og delt seier mellom Svein Tore og Audun i herreklassen gjorde dagen ekstra fin.

Det 52 km lange løpet går fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal. Det er mye stigning i starten, deretter mer kupert terreng og mot slutten lettere terreng. Til start stilte over 2000 deltagere, og med det er Sesilåmi det største langrennsarrangementet på sør-vestlandet. De første fire milene av rennet går i klassisk stil, mens det er fri stilart fra siste drikkestasjon til mål.

Oppladningen var ikke helt etter boka med 30 km i de harde NM-løypene på Røros i beina fra dagen før. Likevel går det meste bra så lenge man gjør noe som man synes er skikkelig gøy, og flotte langrenn inngår definitivt under den kategorien. Den største utfordringen var egentlig tiden som var til rådighet til å forflytte seg fra Røros til Setesdal. Reiseruta lørdag var bil til Gardermoen, fly til Stavanger og bil til Tonstad i Sirdal. Det faktum at klokka skulle stilles en time fram gjorde at det ble enda mindre tid til å sove i horisontal stilling, 2 ½ time for å være helt nøyaktig. Da gikk turen videre med tre timer i buss til start. Så kunne moroa begynne, med det andre lange løpet innen et døgn!

På start var det 6 kuldegrader, masse nysnø og nydelige spor. "Svigerfar" Trond Helge hadde gjort klart det meste med skiene, så det var bare å legge topplaget. Tusen takk for strålende ski med godt feste og god glid til han som enda ikke hadde lagt seg, men nettopp var ferdig i smørebua, da jeg stod opp kl 03.15!

Se følgende linker for reportasjer i Stavanger Aftenblad og notis på langrenn.com:

http://www.aftenbladet.no/sport/sesilami/

http://www.langrenn.com/over-100-kilometer-konkurranse-i-helgen.4574654-6554.html