Velkommen til Byggedagene

Denne uka er viktig for oss i Byggeindustrien. 25. og 26. mars inviterer vi sammen med BNL og EBA til Byggedagene. Deltakelsen blir meget god. I måneder har både programkomite og juryen for Årets bygg og Årets Anlegg jobbet. I tillegg har mange av medarbeiderne - ikke minst i Byggeindustrien - hatt travle dager til forberedelser. Vi ønsker velkommen til en nyoppusset Sonja Henie-sal på Raddison SAS Plaza hotell.

Stopp forfallet er temaet for konferansen - og da passer det godt å samles i en nyoppusset sal.

Det er tiende gang at denne konferansen arrangeres i regi av Byggeindustrien. Byggenæringen har til fulle fått merke finanskrisen. Fra overfylte ordrebøker er det mange som nå sliter. Mange bedrifter er konkurs - og mange mennesker som har hatt en god og sikker jobb i bygg og anlegg, har mistet jobben. Nå skal ikke alle problemene veltes over på finanskrisen. Vi må ikke glemme at byggenæringen de siste årene har vært inne i en boom - og til tider har det vel kokt for mye.

Vi tror at næringen etter hvert vil finne et sunt nivå. Vi føler også at litt av optimismen er i ferd med å komme tilbake. Daglig har vi oppslag på bygg.no om nye kontrakter. Etter hvert må vel en del av alle tiltakene regjeringen har satt inn begynne å hjelpe på sysselsettingen også i byggenæringen.

Byggedagene er et meget viktig nettverksted. Vi vet at mange andre konferansearrangører har hatt problemer med å få folk til å møte de siste månedene. Byggedagene derimot får rekorddeltakelse. Det er meget høy kvalitet på de som har meldt seg på. Ingen andre arrangement samler så mange ledere fra så store deler av byggenæringen som nettopp Byggedagene. I tillegg er det også mange viktige beslutningstakere både fra offentlig forvaltning og ikke minst fra de ulike forskningsinstitusjonene.

ByggeGallaen blir i år et høydepunkt. I tillegg vil det skje mye i plenumsmøtene - og i de ulike konferansene som holdes torsdag. På utstillingen presenteres også en rekke nyheter.

Velkommen