Spedbarn reddet ut fra seks meter dypt hull

En mor og en 14 dager gammel baby ble reddet ut fra et seks meter dypt hull. Øyenvitner i Namsos forteller utrolige historier fra raset som ikke tok noen menneskeliv fredag.

Dagbladet.no forteller om Per Olav Flakk (49), som kort tid etter kvikkleireraset i Kattmarkveien oppdaget at en mor og hennes 14 dager gamle spedbarn trengte hans hjelp. De var nemlig fanget i en seks meter dypt hull i bakken.

- Jeg løp inn i huset og fikk hentet en sovepose til babyen. Så måtte jeg hente klær og sko til mammaen. Deretter fant jeg et tau jeg bandt fast i en trestubbe på andre siden av veien og klatret ned, forteller 49-åringen.

Løp for livet
Flakk bor selv i området hvor det anslagsvis 200-300 meter brede raset gikk fredag formiddag, og forteller at leirraset stanset omtrent ti meter fra garasjeporten ved huset hvor faren satt og drakk kaffe på kjøkkenet.

Samme avis forteller om 46 år gamle Rolf Erik Juul, som ble vitne til leirraset da han var på vei inn til hytta si i Kattmarkveien.

- Hadde jeg kjørt ti minutter før, hadde jeg havnet midt oppi raset. Jeg så folk som løp for livet for å komme unna, sier Juul til Dagbladet.no.

De store leiremassene knuste flere hus og sendte andre ut på sjøen. Sju mennesker ble reddet ut fra rasområdet uten fysiske skader.

Fireåring evakuert
Blant dem var Tove Johanna Forås (63), hennes ektemann og deres fire år gamle barnebarn. De tre ble reddet ut av rasområdet med helikopter, og mener det er et under at ingen liv gikk tapt.

- Jeg opplevde det som fælt. Vi hadde barnebarnet på fire år sammen med oss. Moren hennes sto på andre siden av raset, forteller Forås til VG Nett.

Huset hennes ligger midt i rasområdet og er totalskadd. Ifølge ektemannen Sturla Forås (59), er det til sammen fem-seks bolighus og åtte-ti hytter som er tatt av raset.