Statsbygg med Standard-avtale

Statsbygg og Standard Norge har inngått en samarbeidsavtale. Adm. dir. Trine Tveter fra Standard Norge og adm. dir. Øivind Christoffersen fra Statsbygg undertegnet avtalen tirsdag 17. februar.

Formålet med avtalen er å styrke samarbeidet mellom Standard Norge og Statsbygg.

Avtalen skal sørge for at Statsbygg er orientert om nye og pågående standardiseringsprosjekter i Standard Norge. Dette vil gi Statsbygg bedre mulighet til å samordne, prioritere og delta aktivt i arbeid som er av spesiell interesse og strategisk betydning. Samtidig kan Standard Norge i større grad ta hensyn til Statsbyggs behov og ønsker i sine langsiktige prioriteringer. I standardiseringsprosjekter som er av spesiell interesse er Statsbygg i utgangspunktet positive til å diskutere og, basert på konkrete søknader, bidra med finansiering.

Standard Norge fastsetter og utgir Norsk Standard og andre normative publikasjoner Standard Norge er en privat og uavhengig medlemsorganisasjon for standardisering. Organisasjonen anerkjennes av myndigheter, næringsliv, forbrukere og arbeidstakere som den sentrale norske aktøren for standardisering på nasjonalt og internasjonalt plan.

Statsbygg er en statlig forvaltningsbedrift som er en betydelig aktør som eiendomsforvalter og byggherre.