Først med vrakpant på varmtvannsberedere

Rørleggersentralen tilbyr nå 1000 kroner i vrakpant på din gamle varmtvannsbereder.

Ideen kom etter en idedugnad der de fokuserte på miljø og skadeforebyggende tiltak. Resultatet ble innføring av vrakpant.

Dette håper de vil spare miljøet og forsikringsselskaper for flere millioner kroner.

Rørleggersentralen AS tilbyr nå vrakpant på beredere ved kjøp av en ny.

Det står hundrevis av gamle beredere i norske hjem. Disse er både ineffektive, dyre i drift og utgjør en fare for vannlekkasjer med mulighet for store følgeskader. De håper at vrakpanten kan stimulere folk til å bytte ut disse gamle berederne.

- Denne satsingen suppleres med en konkurranse der folk kan sende inn bilder av sine gamle beredere. Den som eier den eldste berederen vinner en ny gratis. Dette kan gi oss innsyn i hvor mange gamle beredere som finnes i Norge, og i hvor dårlig tilstand de er. Samtidig vil dette være morsomt, lærerikt og bidra til et bedre miljø, sier daglig Leder i Rørleggersentralen AS, Gunnar A. Ludvigsen.

Ifølge Enova er det fornuftig med en ny varmtvannsbereder. Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende for utskiftning.

1/5 av strømregningen din går til oppvarming av vann. Har du en gammel og strømslukende bereder, kan du spare mye på å bytte til en ny og moderne. Nye beredere slipper fra seg halvparten så mye varme som gamle.

Varmetapet kan du enkelt sjekke ved å legge hånden din på berederen. Er den varm på utsiden, er varmetapet stort, og du bruker mer strøm til varmtvann enn nødvendig. Da bør du vurdere å kjøpe en ny.

- Dette er en ny innfallsvinkel og et nytt kreativt innspill som hele bransjen kan dra nytte av. Det er et godt miljøtiltak og en stimulus til folk rundt omkring i Norge til å kvitte seg med sine gamle beredere. Dagens beredere er mer energibesparende og effektive. Vi har jo vrakpant på biler og gressklippere. Hvorfor ikke ha det på beredere, spør Ludvigsen.

- Vi i forsikringsbransjen er opptatt av alt skadeforebyggende arbeid. Våre statistikker tilsier at vannskader beløper seg til over 3 milliarder kroner årlig i Norge. Et slikt tiltak, kombinert med en jevnlig vannsjekk og magnetventil, kan bli premiert med opp til 15 % i årlig rabatt på boligforsikringen, sier fagsjef i Sparebank 1 forsikring, Fred Nilsen.