Rentenedgang i Nordea og DnB NOR

Boliglånsrenten går ned i landets to største banker, Nordea og DnB NOR. Den tredje største, Fokus, vil trolig følge etter.

Nordea var først ute med å varsle rentenedgang. Allerede en time etter at Norges Bank satte ned styringsrenten med 1,75 prosentpoeng, varslet Nordea at den satte ned boligrenten tilsvarende. DnB fulgte kort tid etter med et rentekutt på 0,86 prosentpoeng. Fokus opplyser til NTB at det etter alt å dømme kommer en rentereduksjon også fra dem.

Fikk kritikk
Nordea ble utsatt for kritikk fordi den ikke fulgte DnB NOR og Fokus som annonserte rentekutt tidligere i desember. Nordea ville vente på rentemøtet i Norges Bank.

- Ved å avvente situasjonen og informasjon fra Norges Bank, har vi nå et bedre beslutningsgrunnlag. Derfor setter Nordea ned renten med hele 1,75 prosentpoeng, sier konserndirektør Anne Stärk-Johansen.

DnB NOR setter ned renten med 0,85 prosentpoeng. Banken har dermed satt ned renten med til sammen 1,85 prosentpoeng i løpet av desember.

Følger etter
Fokus satte ned renten med 1 prosentpoeng tidligere denne måneden med virkning fra 10. desember for nye kunder.

- Den gang tok vi høyde for at Norges Bank ville redusere styringsrenten på onsdagens møte, men vi regnet ikke med at kuttet skulle bli så høyt som 1,75 prosentpoeng. Derfor vil det være naturlig med ytterligere nedsettelse fra vår side, men den blir ikke så stor som reduksjonen til Norges Bank, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli til NTB.

Gunstigste rente blir etter nedsettelsene 4,65 prosent i Nordea med virkning fra 22. desember for nye lån og 28. januar for gamle lån, og 4,60 prosent i DnB NOR med virkning fra 23. desember for nye lån og 25. januar for eksisterende lån.