Tilbød snekkerkurs til lam mann

Kjell Jonny Dervo (23) fra Tana ble lam i den ene armen etter en arbeidsulykke i 2007. Han fikk så beskjed av Nav om at han var for ung for etterutdanning og det eneste han kunne få var et snekkerkurs. 

– Jeg fikk beskjed om at det eneste de kunne tilby var et snekkerkurs. Det oppfatter jeg nærmest som en hån mot meg og mitt handikap, sier Kjell Jonny Dervo (23), til Finnmarken.

Dervo ønsker seg omskolering til et teoretisk yrke. Nav har ordninger for å finansiere slike omskoleringer, men spesialistutredninger til tross fikk Dervo avslag. Omskolering i Nav har aldersgrense på 26 år. 23-åringen fikk etter hvert ny saksbehandler, men opplevde fremdeles avslag.

Stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen (Frp) fra Finnmark tok saken opp i Stortingets spørretime.

– Dette er skammelig. Det finnes ikke fornuft i at et ungt menneske full av energi og tiltakslyst blir beordret til å sitte passiv i tre år før han kan få en yrkesrettet utdanning slik at han kommer seg tilbake i arbeid, sier Fredriksen.

Han fikk svar fra inkluderingsminister Dag Terje Andersen at hovedregelen for omskolering er 26 år, men det blir gjort unntak.
Etter saken var oppe i spørretimen tok Nav Vadsø kontakt med Dervo og tilbød ham kurs, skriver Finnmarken.