Nye kutt fra Moelven

Moelven ByggModul AS varsler permitteringer ved sin fabrikk i Moelv. 

42 ansatte varsles med permitteringer ved Moelven ByggModul AS i Moelv. Varslene kommer som følge av at flere av bedriftens kunder på meget kort varsel har utsatt prosjekter som var planlagt i november og desember.

Moelven ByggModul AS har i samråd med de tillitsvalgte planlagt å samle produksjonen på 2 av 3 produksjonslinjer. - Det medfører at 42 operatører i dag dessverre får varsel om permisjon om to uker. I tillegg er avtaler som omfatter åtte innleide operatører fra utleieselskap oppsagt, sier direktør Hans Erik Stadshaug.

Stadshaug føler behov for å uttrykke at han er lei seg for situasjonen som har oppstått og uttrykker sympati overfor de ansatte som rammes av permitteringsvarslene. - Dette har kommet uvanlig brått på for oss og situasjonen har tvunget oss til raskt å justere organisasjonen i tråd med endrede forutseninger, sier Stadshaug.

De ansatte er orientert om situasjonen i fellesmøter.

Han presiserer at dette allikevel kun dreier seg om permitteringer ansatte og oppsigelser av avtaler med innleid personell. – Jeg er optimistisk innstilt overfor framtida og håper å kunne glede meg over å få anledning til raskt å invitere de permitterte tilbake på jobb igjen så snart situasjonen har bedret seg for oss, sier Stadshaug.

Salget i september var godt for Moelven-bedriften og før finanskrisen hadde Moelven ByggModul AS god ordrereserve inn i 2009. Også etter finanskrisen slo til for fullt har bedriften fått nye bestillinger på barnehager, sjukehjem, skoler og hotell. Stadshaug sier det ikke er grunn til å tro at flere prosjekter blir utsatt.

Modulbedriften i Moelv leverte for tredje kvartal i år tidenes beste resultat.

- Det er grunn til å presisere at Moelven ByggModul AS ikke har mistet noen ordre - bare fått utsatt order for november og desember. Jeg håper på vegne av mine ansatte at utsettelsene blir kortest mulig. Inntil videre vil bedriften sysselsette totalt 200 personer.