Frp faller mest på ny meningsmåling

Fremskrittspartiet faller 3 prosentpoeng og får en oppslutning på 24,9 prosent på en meningsmåling som InFact News har laget for VG. Arbeiderpartiet går fram 2,2 prosentpoeng til 31 prosent.

 

Høyre går i likhet med Ap fram og øker med 1 prosentpoeng til 19,5 prosent.
Dette er den første målingen InFact har gjort for VG etter at finanskrisen for alvor rammet landet. Mange har spådd at Ap og Høyre ville tjene på krisen, og at Frp ville tape, og det er nettopp dette som nå er i ferd med å skje, skriver avisen. Det tror også Frp-lederen selv.

- Hovedårsaken er at Ap har prøvd å spille på folks frykt, og får kortsiktig betaling for det. De har også nettopp lagt fram et statsbudsjett, så jeg er ikke overrasket over at de får en oppsving, sier Siv Jensen.
For de andre partiene er det mindre utslag på målingen. Aps regjeringspartner SV går fram 0,1 prosentpoeng til 5,5 prosent, og Sps oppslutning er uforandret med 5,3 prosent.

Venstre går tilbake 1,1 prosentpoeng til 4,7 prosent, og KrF går farm 0,6 prosentpoeng til 5,8 prosent. Rødt går tilbake 1 prosentpoeng til 1,1 prosent.