Fryktreduksjonsaksjon

Den som har fulgt med dramaet som har utspilt seg i finansverden den siste tiden kan bli skremt av mindre. Media kjører på med de største krigstypene - og mange føler at undergangen er nær. Slik er det selvsagt ikke. I byggenæringen har vi lenge levd på en skyhøy bølge. Nå er vi i ferd med å komme over i en mer normal verden.

På boligsiden i byene er det mørkt, men ellers er det fortsatt mye å gjøre for de fleste bedriftene. Ellers har vi merket oss at Nordbohus nå møter den nye virkeligheten med en Fryktreduksjonsaksjon som avvikles for selgerkorpset på Gardermoen mandag og tirsdag. Dette kan være en ide for flere. Nå er det også tid for å se på mulighetene.

Vi tror at alle nordmenn har godt av å tenke gjennom sitt eget forbruk. På samme måte har også bedriftene behov for å gå gjennom sin virksomhet. Vi vet at mange bedrifter i år vil få vesentlig bedre resultater enn hva man hadde i fjor, selv om omsetningen gjerne er lavere. I fjor var det nærmest "will west" i byggenæringen med galopperende priser og med mangel på selv de vanligste byggevarene.

Vi vet at folk har behov for boliger. Men de prisrekordene vi hørte om i fjor kan vi ikke leve med på sikt. Det er også grunn til å merke seg at spekulanter bidro til å drive prisene betydelig opp. Boligmarkedet var da mange steder nærmest som et pyramidespill. Det var ikke boligbyggere og entreprenører som satt igjen med de store ovcerskuddene, Det var helt andre.

Dersom alle i byggenæringen nå kommer over i en mer nøktern tilværelse, og hvor det leveres boliger uten feil og til riktig pris (og hvor vi slipper spekulantenes herjinger) er vi overbevist om at kundene også kommer tilbake. Om det går litt saktere i svingene enn det hva vi har sett i en periode, kan bedriftenes bidrag bli vesenlig bedre. Arbeidsfolket vil også holde lenger.