To branner på ett døgn i Selsbakk fabrikker

I løpet av ett døgn har politi og brannvesen opplevd to påsatte branner i isoporlageret på Selsbakk fabrikker i Trondheim.

- Vi har ikke funnet noen direkte sammenheng mellom de to brannene, og etterforsker dem som to forskjellige saker, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han medgir at det er et underlig sammentreff, men sier politiet ikke kunne ha noen anelse om at brannen som ble påsatt lørdag av en gutt i 10-12 årsalderen, skulle bli gjentatt søndag formiddag. Derfor ble det heller ikke satt ut noen vakt på stedet. Politiet har pågrepet en 17 år gammel jente som er mistenkt for å ha tent på brannen søndag.

- Røyken fra brennende isopor er svart og giftig og meget ubehagelig for folk som puster den inn, sier Berglund.

Derfor oppfordret politiet folk til å holde seg inne og lukke vinduene.

Brannen lørdag ble startet på noen paller utenfor lagerbygningen, men søndag ble selve lageret stukket i brann. Det tok rundt halvannen time fra brannen ble varslet ved 10.30-tiden til brannvesenet hadde fått den under kontroll og stanset den svarte røyken. Søndag ettermiddag pågikk det etterslokking på stedet.

- Det var flere vitneutsagn som gjorde at politiet kunne pågripe en 17 år gammel jente en times tid etter at brannen startet. Hun er mistenkt for å ha påsatt brannen. En gutt har innrømmet at han tente på lørdag.