Suksess med selvbetjening

Byggmax har suksess med sitt selvbetjeningskonsept også i Norge. Varehuset på Abildsø i Oslo kan bli kjedens største.

 

- Selv om IKEA har hatt stor suksess med selvbetjening i Norge, var vi spente på om det ville fungere like godt i byggevarebransjen. Resultatene så langt viser at nordmenn fort kan venne seg til selvbetjening når prisene kan være opptil 50 prosent lavere enn hos konkurrentene på sammenlignbare produkter. Vi er meget godt fornøyd med utviklingen i Norge, og vi kaller oss selv byggevarebransjens svar på IKEA, sier Magnus Agervald som er adm. direktør i Byggmax.

Varehuset på Abildsø har hatt størst suksess i det norske markedet og er i ferd med å ta igjen byggevarehuskjedens etablerte byggvarehus i hele Norden. Siden mai i fjor har varehuset hatt en vekst på mer enn 300 prosent.
Den svenske byggevarekjeden vokser raskt i Norge og har en omsetningsøkning på mer enn 100 prosent fra 2007 til 2008 for de fire varehusene som har vært i drift i denne perioden. Siden mai 2007 har kjeden fått fotfeste ti ulike steder i Norge. Det tiende byggevarehuset åpnet på Vøyenenga i Bærum den 23. juni.
Byggmax har hatt en rask ekspansjon i Norden. I Sverige har den årlige veksten vært på 30-40 prosent i de fem årene siden etableringen i 1993. For Norden samlet har omsetningen i 2007 vært på 1,8 milliarder svenske kroner, og virksomhetsresultatet var i fjor på 60 millioner svenske kroner.

- Vår visjon siden oppstart i 1993 er å være det beste og billigste alternativ når forbrukerne skal kjøpe byggematerialer av høyeste kvalitet, kommenterer Agervald.

Byggmax har i løpet av halvannet år i Norge etablert seg på Gjøvik, Skien, Kongsvinger, Hamar, Drammen, Sarpsborg, Sandefjord, Abildsø, Ullensaker og Vøyenenga.

- Vi har nå fått et godt fotfeste i Norge og planlegger ytterligere ekspansjon i løpet av det neste året, avslutter den norske Byggmax-sjefen Magnus Agervald.