Mot ferietid

Snart får abonnentene til Byggeindustrien den siste utgaven før ferien i postkassen. Dere kan glede dere - det er mye godt lesestoff. Det beste med denne spesielle utgaven er at vi har med oversikten over resultatutviklingen det siste året for de 100 største utførende bedriftene i byggenæringen. Dette vet vi er stoff som blir lest og vurdert nøye. Det gledelige er at vi aldri tidligere har brakt så gode tall.

 

Byggenæringen opplevde i fjor sitt hittil beste år i historien. Det var høy temperatur - ja, noen mener at det var stor fare for at det kunne koke over. I noen markeder - spesielt for noen boligtyper - gjorde det faktisk det. Spekulanter som kom på banen gjorde ikke situasjonen bedre. Det ble kjøpt leiligheter i hopetall, men nå er det nok noen av disse spekulantene som blør.

I fjor var situasjonen den at det var mangel på selv de vanligste byggematerialer. Det førte til ekstraordinær prisoppgang og mange problemer. Nå er situasjonen langt mer normalisert - og vi vet at mange bedrifter i år vil få helt andre resultater på bunnlinjen enn i fjor. Mange lærte nok at det ikke  er omsetningen som er det viktigste.

I Byggeindustrien har vi hatt et fantastisk første halvår. Vi er midt oppe i vårt store jubileumsår (40 år), og aldri har vi stått sterkere. Satsingen på internett gjennom bygg.no og nå også hage.no og bygg.no/forbruker har vært en suksess. Det at vi har fått web-TV åpner helt nye og interessante perspektiver. Når vi samtidig også har opprettholdt statusen og kvaliteten på selve bladet Byggeindustrien som fortsatt er hovedinntektskilden, har vi all grunn til å være fornøyd.

Vi har gode, flinke folk (Vi er på jakt etter flere - så er du interessert så ta kontakt). Som følge av innsatsen har redaktøren nå tatt med hele staben til Roma på jubileumstur. Roma er en storslått by, men den har også en mangslungen historie. Alle veier fører til Rom blir det sagt, men dette er også en by som har opplevd både gode og mindre gode dager. Det å reise til en slik by minner man om at man skal holde seg på jorden. Intet tre vokser inn i himmelen. Det trodde noen keisere i Roma i sin tid. Alle vet hvordan det gikk - det ble et enormt fall da Romerriket raknet.

Jeg tror alle som nå seiler i medvind hele tiden må ha det for øye at det kan komme en brottsjø. Derfor er det viktig at man sikrer seg på alle måter - og så er det viktig at man har bakkekontakt.

I ferien blir våre nettsider oppdatert løpende, men i og med at de fleste av våre medarbeidere tar ferie i juli, blir tempoet i oppdateringene noe redusert. Men både redaktøren og nyhetsredaktøren har sine desktopper med seg. (Denne lederen blir skrevet på et hotellrom i Roma). Redaktøren skal en tur til Afrika før han vender hjem til hytta på Nordmøre. Der er det alltid prosjekter som venter før hverdagen igjen starter på kontoret.

Vi lover å komme sterkt tilbake i høst. Vi vet at det blir en meget spennende høst. Det kommer flere nyheter - ikke minst på bygg.no hvor vi skal legge inn nytt og spennende innhold.

Vi ønsker alle våre lesere, våre annonsører og gode venner en flott og god ferie.