Kjemper mot voldsom skogbrann i Øst-Sverige

Store mannskaper støttet av sju helikoptre kjempet mandag for å få kontroll over en voldsom skogbrann i Hassela-området i det østlige Sverige. En annen brann ikke langt unna er brakt under kontroll.

Brannene brøt ut søndag, og i løpet av mandag var omfanget av det brannherjede området rundt 25 kilometer sørvest for Sundsvall blitt fordoblet. Ved lunsjtider var et område på rundt 10.000 mål fullstendig ødelagt av flammene.

- Brannen vest for Hassela har vi ennå ikke kontroll over, sa Ulf Anderson i de regionale redningstjenestene til Stockholm-avisen Dagens Nyheter. Det er svært tørt i området der det brenner, og terrenget er veldig utilgjengelig.

- Arbeidet med å slukke er vanskelig fordi det er så knusktørt. Vi har forsøkt å rydde branngater, men er blitt nødt til å trekke oss tilbake og flytte brannbilene fordi ilden sprer seg så raskt, sa brannmannen Ola Lindgren til nyhetsbyrået TT.

Ifølge ledelsen for slukkingsarbeidet ville brannen neppe være under kontroll før om et par dager. Noen få personer er evakuert fra sine hjem sør for brannområdet, men inntil mandag ettermiddag var verken bygninger eller mennesker skadd i brannen.