Frps operamotstander bedt på tøffelmåltid

Frps Ulf Erik Knutsen sa han skulle spise tøflene sine om regningen for operaen endte under 10 milliarder kroner. Nå er han invitert på tøffellunsj i det nye praktbygget.

- Knutsen, kom og spis, inviterer operaens infosjef Sverre Gunnar Haga. «Selv har jeg i dag noe fleipete sagt at jeg er villig til å spise mine gamle, sure tøfler dersom regningen på denne operaen kommer på under 10 milliarder kroner», lød replikken, ifølge dagsavisen.no.

Uttalelsen falt under en stortingsdebatt i 2001, en fullstendig skivebom, skulle det vise seg, ettersom det nye operabygget i Bjørvika i Oslo ikke kostet mer enn 4,5 milliarder kroner. Men nå nekter Knutsen å gjøre handling ut av ord - til tross for utsikter til makeløs tøffelanretning utført av operaens strammeste kelner.

- Det jeg mente den gang var prislappen på utbyggingen av hele bjørvikaområdet, og det kommer også godt fram av referatet. Men dette er over seks år siden, og det er ikke alle som husker like godt som dere pressefolk. Knutsen innrømmer at han flere ganger i det siste har skottet bort på sine litt slitne, sure tøfler av skinn etter at flere har tilbudt ham tøflene tilberedt av stjernekokker dersom han bare vil spise dem.

 - Det med tøflene var et retorisk poeng, fastholder han.